www.technologieenindustrie.com
Asco

Klanten van ventieleilanden hebben grotere flexibiliteit nu ASCO nieuwe ventielgroottes lanceert

Nieuwe basisplaat zorgt ervoor dat verschillende ventielafmetingen kunnen worden gemixed op een ventieleiland, waardoor het toepassingsbereik wordt vergroot

Klanten van ventieleilanden hebben grotere flexibiliteit nu ASCO nieuwe ventielgroottes lanceert
ASCO heeft een nieuwe ventielgrootte toegevoegd aan haar ventieleilandenprogramma waardoor de gebruikers een grotere flexibiliteit hebben in diverse toepassingen en industrieën. De ASCO Numatics ventieleilanden bogen op een grote doorstroomcapaciteit van 400 l/min tot 3820 l/min. De nieuwe Serie 502 ventielen toont dat de serie nu in het middensegment een bereik aankan van maximaal 650 l/min. Nieuwe basisplaten betekenen ook dat het nu mogelijk is twee verschillende ventielafmetingen op een eiland te combineren, waardoor gebruikers eenvoudig valve actuator sturing en pneumatiek kunnen beheren.

Het 18 mm grote 502 Serie ventiel kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande systemen en wordt volledig op een ventieleiland geassembleerd geleverd. In combinatie met de innovatieve G3 of Serie 580 elektronica kunnen de ASCO ventieleilanden bogen op een van de beste verhoudingen tussen voetafdruk en debietwaarde in de markt.
De ventieleilanden van ASCO zijn leverbaar met vele verschillende accessoires en zijn daardoor uitstekend geschikt voor toepassingen met complexe configuratievereisten. Zij kunnen eenvoudig worden aangepast voor uiteenlopende toepassingen, van gebruik in de auto-industrie tot toepassingen op verpakkingslijnen.

De configuratie van het ventieleiland verloopt moeiteloos met de ASCO online configurator. Met deze configurator kan het gehele systeem worden gedefinieerd, inclusief alle accessoires. Zo kan de klant handmatige assemblage of configuratie ter plaatse tot een minimum beperken en het proces zo snel mogelijk opstarten, wat bespaart op de stilstandtijd en de voor configuratie en onderhoud vereiste planningstijd.

Zoals bij alle ventielen van ASCO is de 502 Serie robuust uitgevoerd. Met beschermingsniveau IP65 en een modulaire bouw garandeert het ventiel een sterke en betrouwbare werking. Als onderhoud vereist is, vinden feedback en diagnostiek snel en moeiteloos plaats dankzij de ingebouwde grafische display op de elektronicamodule.

Ga naar http://www.asconumatics.eu/nl/ventieleilanden voor meer informatie over het complete assortiment ventieleilanden van ASCO.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers