www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Eplan Platform 2.6 nu beschikbaar

Met het nieuwe Eplan Platform versie 2.6 profiteren gebruikers van solide engineeringfuncties die eenvoudig in de alledaagse werkprocessen kunnen worden geïntegreerd; waaronder nieuwe functies voor klemtechniek en projectgegevensbeheer, het afbeelden van leidingen in fluid-techniek, en geoptimaliseerde IT-integratie. Een ander hoogtepunt: Eplan Platform is er nu ook in het Turks zodat er nu dus maar liefst achttien talen beschikbaar zijn.

Eplan Platform 2.6 nu beschikbaar

Terminal Editor.jpg: De huidige status van de klem kan worden getoond met de uitgevouwen klemmeneditor. Handmatig of automatisch gedefinieerde bruggen kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd. Toebehoren kunnen grafisch worden gevisualiseerd.

Monheim, Duitsland, 15 augustus 2016 – Meer dan Engels, Duits, Japans en Chinees: eerder ´sprak´ Eplan maar in zeventien talen. Met de nieuwe versie 2.6 is nu ook Turks aan de softwaretalen toegevoegd. De nieuwste versie bevat eveneens talloze technische upgrades. Bij het verwerken en beheren van klemmenstroken kunnen gebruikte toebehoren nu eenvoudig worden afgebeeld. Verder kunnen ook automatisch of handmatig gedefinieerde bruggen eenvoudig worden geïdentificeerd. Daarnaast kunnen gebruikers de huidige status van de klem weergeven zoals die in de Navigator wordt getoond. En nog een verbetering: een nieuw op verbindingen gericht beeld laat snel zien welke klemverbindingen nog vrij zijn en dus beschikbaar. Deze functies maken het ontwerpen niet alleen eenvoudiger, ze zorgen er ook voor dat het ontwerpproces aanzienlijk sneller verloopt. 

 

Beheer van projecten en projectgegevens 

Met het Quick Input Filter voor projectbeheer is het nu nog eenvoudiger om projecten en projectgegevens te beheren. Subprojecten kunnen vrij worden gedefinieerd en naar behoefte worden opgeslagen, en er is meer flexibiliteit bij het toekennen van namen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld alleen het hoofdproject bijwerken en hoeven geen subprojecten op te slaan om op die manier het hoofdproject te actualiseren. Bij het beheer van projectstructuren kan men zoeken naar bepaalde structuren en deze vervolgens voor het hele project wijzigen, waardoor het project veel overzichtelijker is. Het definiëren van opeenvolgende pagina's voor het afdrukken of voor uitvoer als Pdf-bestand is ook aanmerkelijk verbeterd - en ook hier profiteren gebruikers van snellere resultaten. 

 

Leidingsystemen/slangleidingen in 3D 

Voor hydraulica en pneumatiek, voor koeling en smering: talloze toepassingen vragen om pijpen of slangleidingen voor het transport van media als lucht en olie. Eplan Fluid Professional, inclusief de aanvullende module Eplan Pro Panel, biedt nu de mogelijkheid om leidingsystemen en hydraulische slangleidingen direct in 3D weer te geven, inclusief de complete lay-out functionaliteit. Constructeurs kunnen zo de lay-out of bijvoorbeeld de lengte van de slangleidingen beoordelen. Ook is er een exportfunctie waarmee de pijpgeometrieën naar externe fabricagesoftware kunnen worden overgezet wanneer pijpen moeten worden gebogen. 

 

Van preplanning tot detailengineering 

Veel nieuwe functies zijn geoptimaliseerd zodat Eplan Platform eenvoudiger in de bestaande processen van klanten kan worden geïntegreerd. Met Eplan Preplanning kunnen nu gegevens vanuit externe bronnen worden geïmporteerd. Met de preview-functie kunnen binnenkomende gegevens worden gecontroleerd voordat ze worden geïmporteerd. Verschillen zijn gemakkelijk herkenbaar en zelfs eerder verwijderde objecten zijn nu gemakkelijk terug te vinden en kunnen uit de preplanning en detailengineering worden verwijderd. Dit is de volgende stap naar meer consistente gegevens en continuïteit van gegevens in het ontwerpproces - van de preplanning tot en met de detailengineering. 

 

Betere IT-integratie 

Ook het gebruikersbeheer is vereenvoudigd: bestaande gebruikers hoeven niet opnieuw te worden aangemaakt, maar kunnen eenvoudig in een IT-infrastructuur worden geïmporteerd. Het beheer van Eplan gebruikersrechten is uitgebreid met ondersteuning van Active Directory. Het gebruik van SQL-databanken is ook eenvoudiger gemaakt: er is een lijst met beschikbare SQL-databanken waaruit de juiste kan worden geselecteerd.
 

Eplan Platform 2.6 nu beschikbaar
Performance.jpg: Door met Eplan functiegericht te ontwerpen kan de efficiëntie van het Eplan Platform worden verbeterd. 

Eplan Platform 2.6 nu beschikbaar
Preplanning Import EN.jpg: Met Eplan Preplanning kunnen nu gegevens vanuit externe bronnen worden geïmporteerd. Met de preview-functie kunnen binnenkomende gegevens worden gecontroleerd voordat ze worden geïmporteerd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers