www.technologieenindustrie.com
Scott Safety - 3M

London Fire Brigade kijkt verder dan de vlammen

Met een werkgebied van 1587 vierkante kilometer, is de London Fire Brigade een van de grootste brandweercorpsen en hulpverleningsdiensten ter wereld. Met 4.853 geüniformeerde operationele brandweerlieden is het tevens een van de drukste brandweercorpsen en hulpverleningsdiensten in het Verenigd Koninkrijk. Prestatieverbetering van de teams op het gebied van brandpreventie, brandbestrijding en de veiligheid van de gemeenschap, is een belangrijk target voor de London Fire Brigade, teneinde te worden erkend als een brandweercorps van wereldklasse.

London Fire Brigade kijkt verder dan de vlammen
Fotobijschrift: London Fire Brigade uitgerust met Scott Safety's X380 warmtebeeldcamera’s.

Als één van Groot-Brittannië’s vooraanstaande brandweercorpsen en reddingsdiensten, heeft de ontwikkeling van warmtebeeld technologie de absolute aandacht van de London Fire Brigade. Het besef dat niet alle warmtebeeldcamera’s hetzelfde zijn en dat de voorhoede van hun brandweerlieden zo goed mogelijk beschermd moet worden leidde, na strenge tests, ertoe dat de London Fire Brigade Scott Safety koos als hun leverancier van warmtebeeldcamera's.
 
Scott Safety loopt wereldwijd voorop op het gebied van het ontwerpen en produceren van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder ademhalingsapparatuur en warmtebeeldcamera’s ten behoeve van calamiteitenteams, waaronder meer dan 1 miljoen brandweerlieden op alle zeven continenten.
 
De Londense brandweerlieden zijn nu uitgerust met één van de meest geavanceerde warmtebeeldcamera's ter wereld, de X380. Met zijn superieure beeldhelderheid, waardoor, precies op de momenten wanneer brandweerlieden er het meest behoefte aan hebben, situaties beter kunnen worden geanalyseerd, wint de X380 het met ruime voorsprong van low-cost concurrenten. Met de mogelijkheden die de X380 biedt kunnen brandweerlieden situaties sneller en veiliger interpreteren, zodat ze beter tactische beslissingen kunnen nemen, terwijl ze tegelijkertijd alles in het werk stellen om levens te redden in de Britse hoofdstad.
 
Met de mogelijkheden om hete en koude plekken te traceren - een unieke eigenschap van de X380 warmtebeeldcamera - kunnen brandweerlieden de heetste en koudste plekken van een brand of een situatie detecteren. Hierdoor kunnen ze een brandhaard sneller detecteren, slachtoffers opsporen en tegelijk de veiligste routes in en uit een brand bepalen. 
 
Gary Hopkins, hoofd R&D van de London Fire Brigade (LFB) licht toe: »Het garanderen van de veiligheid van de voorhoede van onze brandweerteams is van het allergrootste belang. De investering in thermische camera's door de London Fire Brigade is cruciaal als het gaat om risicomanagement in de zin dat het een krachtige respons is op noodsituaties en uiteindelijk bijdraagt aan een effectievere afloop.
 
»De warmtebeeldcamera’s zijn onderworpen aan een streng testschema waarvan de resultaten konden worden gereproduceerd, geregistreerd en gecontroleerd. Dit omvat ook redding uit water (lokaliseren van lichamen), RTC (het bepalen van aantallen mogelijke slachtoffers) en het lokaliseren van de brandlucht. Onze R&D kwam tot de conclusie dat de presentatie, de prestaties en de nazorg \van Scott Safety het meest overeenkwamen met de behoeften van de LFB.»
 
»De geavanceerde warmtebeeld technologie van Scott Safety domineert nu het gevecht om levens te redden en eigendommen te beschermen,» verklaart Andy Slater, General Manager, Thermal Imaging van Scott Safety. »Deels is dit te danken aan het hogere niveau van situationeel bewustzijn dat het brandweerlieden biedt, vergeleken met andere beschikbare camera’s, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om hete en koude plekken te detecteren. De X380 blijft opvallend goed presteren tijdens de strenge testen, uitgevoerd door de Britse Fire & Rescue Services en is inmiddels de grote favoriet als het gaat om een beter visueel bewustzijn en een grotere veiligheid van de brandweerlieden.»
 
Voor verdere informatie kunt u terecht op www.scottsafety.com/emea.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers