www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Eplan Data Portal passeert de 1 miljoen Aantal downloads per maand hoger dan ooit

Een nieuw record voor het Eplan Data Portal bewijst dat hoogwaardige data onontbeerlijk is voor engineering: in juni 2016 downloadden gebruikers meer dan 1.000.000 apparaat- en componentdata, en dit volume blijft groeien. Dit toont duidelijk aan dat er een grote vraag naar producentgegevens is en dat de engineering volledig tot stilstand zou komen zonder data-integratie.

Eplan Data Portal passeert de 1 miljoen  Aantal downloads per maand hoger dan ooit

Het was absoluut een sensatie voor solution provider Eplan: in slechts 31 dagen werden er meer dan 1.000.000 onderdeelgegevens gedownload. Zelfs de managers van Eplan hadden dit niet verwacht toen ze acht jaar geleden begonnen met het opzetten van het Eplan Data Portal. De interesse van de gebruikers is buitengewoon groot - wat begrijpelijk is, aangezien zij kostbare tijd besparen door data direct met drag-and-drop in het Eplan project te integreren. Momenteel zijn er meer dan 620.000 onderdelen voor apparaatgegevens beschikbaar. Door configuratie komen daar nog eens 1,2 miljoen varianten bij. Door de trend die zich steeds meer richt op producten en oplossingen welke te gebruiken zijn met Industrie 4.0, blijft de belangstelling voor deze waardevolle onderdeelgegevens groeien. Het betreft dan ook gegevens die over het hele proces in de ontwikkeling van een product kunnen worden ingezet.

Eplan Data Portal passeert de 1 miljoen
Aantal downloads per maand hoger dan ooit

Stefan Domdey, Global Coordinator Eplan Data Portal, vertelt: »We zijn ontzettend blij dat ons portal wereldwijd zo positief wordt ontvangen en dat het aantal downloads continu stijgt. Dit motiveert ons om meer fabrikanten en hun apparaatgegevens toe te voegen.» Er zijn intensieve onderhandelingen gaande met fabrikanten van onderdelen over de hele wereld met het doel om industriële stakeholders die nog niet meedoen in het portal te integreren. Tot nu toe zijn er 147 verschillende fabrikanten vertegenwoordigd in het portal - en dit aantal blijft groeien. Alleen al in 2016 kon Eplan 33 nieuwe fabrikanten toevoegen, een toename van 29 procent. Onder deze fabrikanten zitten wereldwijd hoog aangeschreven merken zoals Belden Cable, Cisco, Hyundai Heavy Industries, LSIS, TE Connectivity, Wittenstein en Yokogawa.
 

Hieronder een overzicht van de fabrikanten die in 2016 toegevoegd zijn:

- ATR Industrie Elektronik:EMEA
- Autosen:EMEA
- Belden Cable:APAC
- Cardiff Cable:APAC
- Cisco:AMERIKA
- Degson Electronics:APAC
- Dorou Cable:APAC
- ECHU Wire and Cable:APAC
- Eurotherm:EMEA
- HIWIN:EMEA
- Hyundai Heavy Industries:APAC
- IDS GmbH:EMEA
- IFSYS:EMEA
- JITE Inc.:APAC
- Lanbao Sensing Technology:APAC
- LSIS:APAC
- MCU:EMEA
- Microsens:EMEA
- Powerohm Resistors:AMERIKA
- Procentec:EMEA
- Prysmian Group:EMEA
- Sassin:APAC
- SCED Electronics:APAC
- Schrack:EMEA
- Service Wire:AMERIKA
- Sinomags:APAC
- Shanghai Sodron Automation:APAC
- SUPU Electronics:APAC
- TE Connectivity:AMERIKA
- TELE Haase:EMEA
- Tornado Modular Systems:EMEA
- Wittenstein:EMEA
- Yokogawa:APAC 

Conclusie 

Gebruikers stellen de grote verscheidenheid aan apparaatgegevens erg op prijs en gebruiken het Eplan Data Portal voor hun dagelijkse engineeringstaken. Dankzij de enthousiaste reacties van ontwerpafdelingen over de hele wereld is het portal goed op weg wereldwijd de spil voor apparaat- en componentgegevens te worden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers