www.technologieenindustrie.com
Fluke Process Instruments

Een blik op de hot spots in staalfabrieken en metaalproductie – de Endurance infrarood thermometer

Fluke Process Instruments demonstreert tijdens het 2016 HeatTreatmentCongress in Keulen, Duitsland (hal 4.1, stand B-071), zijn oplossingen voor infrarood temperatuurbewaking, in het bijzonder voor primaire en secundaire metaalproductieprocessen. Ontwikkeld voor hoge temperatuur toepassingen, heeft de nieuwe Endurance serie een breed temperatuurbereik, variërend van respectievelijk 550°C tot 1800°C, en van 1000°C tot 3200°C. De pyrometers zijn voorzien van een roestvast stalen IP65 behuizing en galvanisch geïsoleerde I/O’s. Ze kunnen worden ingesteld op één of twee kleuren (ratio pyrometer). Met een optische resolutie van maximaal 150: 1 is het mogelijk kleinere objecten op afstand te meten.

Een blik op de hot spots in staalfabrieken en metaalproductie – de Endurance infrarood thermometer
Afbeelding: De robuuste nieuwe infrarood thermometers garanderen een hoge nauwkeurigheid en flexibele integratie in uiteenlopende procesbewaking installaties.

Speciaal ontworpen voor makkelijke configuratie en bediening, zijn de sensoren voorzien van een intuïtieve user interface aan de achterkant en een ingebouwde web server voor het archiveren van gegevens, het traceren van gegevens en voor proces trouble shooting. De range waarneming opties is uitgebreid met een hoge resolutie on-board videocamera voor het op afstand bewaken van de applicatie en voor het uitlijnen van de sensor via Industrial Ethernet. Behalve laserwaarneming, waarmee de positie of de grootte van het meetpunt wordt gemarkeerd, is nu ook LED waarneming leverbaar. Daarbij wordt het meetpunt op het object geprojecteerd. Vuile lenzen genereren een alarm als reinigen nodig is. Zo wordt tijd bespaard op onderhoud. Accessoires omvatten onder andere luchtreiniging. De robuuste sensoren werken betrouwbaar bij omgevingstemperaturen tot 65°C, of, met koelaccessoires, tot 315°C. De fabrikant biedt best-in-class garantie voor vier jaar.

Fluke Process Instruments op het HeatTreatmentCongress
Koelnmesse, Keulen, Duitsland, 26-28 oktober 2016
Hal 4.1, stand B-071

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers