www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Nu beschikbaar: Eplan Smart Wiring “Bedraden was nooit eenvoudiger”

Eplan lanceert de nieuwe Eplan Smart Wiring-software. Deze software creëert nieuwe mogelijkheden voor de bedrading van schakelinstallaties. Het systeem is eenvoudig in gebruik doordat de schakeltechnische kennis in het systeem verankerd is. Dat biedt voordelen bij een krappe personeelsbezetting. Solution provider Eplan bewandelt hiermee nieuwe technische wegen. Daarbij kan de software ook op mobiele apparaten gebruikt worden.

Nu beschikbaar: Eplan Smart Wiring  “Bedraden was nooit eenvoudiger”

De Eplan Smart Wiring software, die sinds begin september voor klanten beschikbaar is, opent compleet nieuwe perspectieven voor de bedrading van schakelinstallaties. De belangrijkste highlight zit hem in de eenvoud van het systeem: de overzichtelijke, touch-geoptimaliseerde gebruikersinterface is geschikt voor mobiele apparaten en is daarom altijd klaar voor gebruik bij de schakelkast. Net zo belangrijk is dat de kennis nu niet meer alleen in de hoofden van de mensen, maar ook in het systeem  verankerd is. Stapsgewijze aanwijzingen voor de bedrader maken het proces kinderlijk eenvoudig.

Bepalend daarbij is dat er voor de bedrading geen schema nodig is - waardoor de interpretatie van deze vaak complexe documentatie overbodig wordt. Eplan Smart Wiring visualiseert de montage-layout, apparaten, verbindingen en routeringstrajecten, bijvoorbeeld op basis van gegevens van Eplan Pro Panel. Maar zelfs zonder een 3D-layout van Eplan Pro Panel kan Eplan Smart Wiring worden gebruikt om de productiviteit te verhogen. Verbindingslijsten en bedradingslijsten kunnen bijvoorbeeld worden voorbereid in andere ECAD-systemen, in MS Excel-formaat worden ingelezen en vervolgens in Eplan Smart Wiring worden verwerkt. De automatische projectvergelijking voor last minute veranderingen verzekert dat alle veranderingen tijdig bij de productie komen en worden uitgevoerd. Probleem- en foutmeldingen, statusrapporten en fabricageprotocollen zijn met één druk op de knop beschikbaar en kunnen vervolgens per e-mail worden verstuurd naar de engineering of naar de verantwoordelijke personen bij de productieplanning.

Nu beschikbaar: Eplan Smart Wiring
“Bedraden was nooit eenvoudiger”

De eenvoud van het systeem houdt tevens in dat zelfs minder gekwalificeerd personeel het bedradingsproces kan uitvoeren. Dit biedt bedrijven een optimale schaalbaarheid van middelen, terwijl tegelijkertijd de efficiëntie van de gehele workflow toeneemt.

Eplan Smart Wiring is in het Duits en Engels uitgebracht. Vanaf november is de software in nog eens zestien talen beschikbaar.

Meer informatie is te vinden op www.eplan.de/smartwiring of verkrijgbaar via de salesafdeling van Eplan.

 

Conclusie

Eplan Smart Wiring is de volgende logische stap voor geïntegreerde engineering tot en met de productie aan toe. Gegevens die voor de productie relevant zijn, kunnen met Eplan Pro Panel worden gestandaardiseerd en zijn op die manier snel voorbereid en beschikbaar voor productie met Eplan Smart Wiring. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in het bedradingsproces en biedt hoogwaardige resultaten. 

Bezoek Eplan op de SPS IPC Drives Hal 6, Stand 210 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers