www.technologieenindustrie.com
MAYR

Remtechnologie 4.0

Veiligheidsremmen van mayr® power transmission - klaar voor de toekomst

Remtechnologie 4.0
Figuur 1:
Remtechnologie 4.0 van mayr® power transmission staat voor besturingsmodules van de nieuwste generatie: De modules, zoals de ROBA®-brake-checker of de ROBA®-torqcontrol maken permanente rembewaking mogelijk en maken elektromagnetische veiligheidsremmen klaar voor de uitdagingen van Industrie 4.0.
Nauw verbonden met de remtechnologie 4.0 zijn bovendien een technologisch geavanceerd frictievoeringsysteem en een consequente naleving van veiligheidsbeginselen. Dit alles vormt de basis voor betrouwbare, veilige remmen met een extreem hoge vermogensdichtheid.
Afbeelding: mayr® power transmission

De combinatie van besturingsmodules van de nieuwste generatie, een technologisch toonaangevend frictievoeringsysteem en de consequente naleving van veiligheidsregels zorgen ervoor dat de veiligheidsremmen van mayr® power transmission voorbereid zijn op de uitdagingen van Industrie 4.0. Het perfect op elkaar afgestemde complete systeem garandeert het hoogst mogelijke niveau van operationele en functionele veiligheid, en verhoogt de productiviteit van machines en systemen door middel van preventieve foutdetectie en onderhoud. mayr® power transmission presenteert haar remtechnologie 4.0 op de Hannover Messe 2017.


Met Industrie 4.0 maakt ook het Internet of Things and Services zijn entree in bedrijven. Dat is de reden waarom mayr® power transmission als toonaangevende fabrikant nu al betrouwbare veiligheidsremmen op de markt brengt, die zijn toegerust voor de uitdagingen van de vierde industriële revolutie. Remtechnologie 4.0 van mayr® power transmission staat voor besturingsmodules van de nieuwste generatie: De modules zoals de ROBA®-brake-checker of de ROBA®-torqcontrol maken permanente rembewaking mogelijk. De ROBA®-brake-checker module bewaakt bijvoorbeeld sensorloos de schakeltoestand van de remmen maar ook de spanningsweg- of de spanningskrachtreserve ervan en detecteert daarbij tevens veiligheidskritische situaties die kunnen ontstaan door veranderingen van spanning, luchtspleet en temperatuur. Zo kunnen bij het monitoren van de veiligheidsremmen aanzienlijk meer processen worden bewaakt dan voorheen. Bij het bereiken van de spanningskrachtreserve, zendt de ROBA®-brake-checker al in een vroeg stadium een waarschuwingssignaal dat aangeeft dat de rem nog maar een bepaalde tijd operationeel kan blijven. Gedurende deze tijd kan de eigenaar van de machine gericht onderhoud uitvoeren. Bovendien neemt de module ook gelijk de rembewaking over en vervangt aldus een gelijkrichter. Schakelconditiebewaking en mechanische remcontrole worden zo in één apparaat gecombineerd.

Geleidelijke en gecontroleerde rembewegingen

Voor toepassingen, waarbij als aanvulling op statusbewaking ook remkoppelmonitoring nodig is, levert mayr® power transmission de remkoppel besturingsmodule ROBA®-torqcontrol. Het heeft dezelfde eigenschappen als de ROBA®-brake-checker en kan ook tijdens bedrijf het remkoppel regelen door gerichte aanpassing van stroom en spanning. Daardoor kunnen apparaten en machines gelijkmatig en geleidelijk worden vertraagd. Met de ROBA®-torqcontrol module kunnen intelligente regelkringen en rembewegingen worden ontwikkeld - de ideale basis voor toepassing in slimme, gekoppelde machines.

mayr® frictievoeringtechnologie - altijd een stap vooruit

De ontwikkelaars van mayr® power transmission hebben met succes een nieuwe frictievoeringtechnologie ontwikkeld, waardoor de remmen een nog betere koppelconsistentie en een hogere vermogensdichtheid bereiken. Met de nieuwe, frictievoeringen, kunnen hogere remkoppels en hogere wrijvingswaarden worden gerealiseerd, waardoor de remmen compacter kunnen worden ontworpen, met behoud van eigenschappen. Indien nodig kan daardoor voor een kleiner en lichter formaat rem worden gekozen voor hogere remkoppels en voor remmen, waaraan hogere eisen worden gesteld. Dit komt tegemoet aan de algemene trend bij machines en hun onderdelen, zoals motoren, om steeds compacter en met een hogere prestatiedichtheid te bouwen.

Remtechnologie 4.0

Remtechnologie 4.0 van mayr® power transmission is derhalve een veelzijdig totaalconcept in de vorm van een technologisch geavanceerd frictiesysteem dat samen met consequent nageleefde veiligheidsprincipes, staat voor betrouwbare, veilige remmen met een extreem hoge vermogensdichtheid. Innovatieve monitoringoplossingen zijn stevig in dit systeem verankerd. Als gevolg hiervan zijn mayr® remmen en hun besturingsmodules in staat om te voldoen aan alle uitdagingen in het kader van veiligheidsvoorschriften en normen betreffende Industrie 4.0, alsmede aan de vraag naar het bewaken van alle betrokken processen. Dit zorgt voor een optimale bedrijfszekerheid en maakt preventief, gericht onderhoud mogelijk in steeds compactere machines en installaties met steeds hogere vermogensdichtheden.

mayr® power transmission op de Hannover Messe 2017: Hal 25, Stand D30.

Remtechnologie 4.0

Figuur 2:
De ontwikkelaars van mayr® power transmission zijn erin geslaagd om een nieuwe frictievoeringtechnologie te ontwikkelen waarmee de remmen een nog betere koppelbestendigheid en een hogere prestatiedichtheid kunnen realiseren. Met de nieuwe frictievoeringen kunnen hogere remkoppels en hogere wrijvingswaarden worden bereikt, waardoor de remgroottes kunnen worden verkleind met behoud van dezelfde eigenschappen. Onder bepaalde omstandigheden kan een kleiner, lichter remformaat worden geselecteerd voor hogere remkoppels en voor remmen, waaraan hogere eisen worden gesteld.
Afbeelding: mayr® power transmission
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers