www.technologieenindustrie.com
Steute

Veilige draadloze technologie

Drietraps draadloos activerende voetbediening

Veilige draadloze technologie
Op basis van het veilige draadloze protocol sWave®-safe, heeft steute een veilige 3-traps draadloze voetbediening ontwikkeld. De Wireless business unit van steute presenteerde zijn RF GFS 2 D (VD) schakelaar tijdens de SPS IPC Drives.

De RF-GFS 2 D (VD) SW2.4-safe is een 3-traps (OFF-ON-OFF) draadloze veilige voetbediening. De pedalen kunnen worden uitgerust met of zonder drukpunt en zijn leverbaar met of zonder vergrendelmechanisme. De schakelaar is ergonomisch comfortabel ontworpen, met niet vermoeiende bediening en is robuust, ook in ruwe omgevingen.

Geschikte toepassingen zijn bijvoorbeeld de bediening van persremmen en andere metaalbewerkingmachines. Activering van de voetbediening naar de middelste stand kan bijvoorbeeld leiden tot een persslag. Daarentegen zorgen beide eindposities ervoor dat of de pers of gevaarlijke persbewegingen onmiddellijk worden gestopt. De middelstand functie werkt alleen als deze bewust wordt geactiveerd door de operator.

De steute activeringsschakelaars voldoen aan alle relevante wettelijke normen (incl. DIN EN 12622 en DIN EN 60947-5-8). Tevens zijn ze voorzien van DGUV goedkeuring. Hun contactsysteem maakt bijzonder zachte schakelprocessen mogelijk en voorkomt dat een machine in beweging komt, bijv. wanneer de schakelaar van zijn eindpositie wordt ontgrendeld.

Draadloze signaaloverdracht biedt de gebruiker meer bewegingsvrijheid, zonder struikelgevaar: de voetbediening kan altijd in de ergonomisch meest comfortabele stand worden gezet. Dit is met name handig bij grotere machines en installaties.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers