Verlinde, opgericht in 1858 en gevestigd in Vernouillet, Frankrijk, is een toonaangevende fabrikant gespecialiseerd in hef- en materiaalbehandelingsapparatuur. Het bedrijf richt zich op industriële machines en uitrusting en biedt een volledig assortiment aan elektrische staaldraadtakels, kettingtakels, bandtakels, lieren, trolleys en kraancomponenten. Deze producten zijn bedoeld voor sectoren zoals de productie, logistiek, voedselverwerking en farmaceutische industrie. Verlinde onderscheidt zich door innovatie, geavanceerde ontwerptechnieken en strikte kwaliteitscontroles, gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 14001. Ze leveren industriële prestaties en maatwerkoplossingen in meer dan 90 landen.
Danish Crane Building A/S, DCB, heeft een kraan geleverd, uitgerust met een VERLINDE EUROBLOC VT3 takel voor een helikopterdummy, die het Martec opleidingscentrum momenteel geïnstalleerd heeft in het overdekte zwembad van Sæby, Denemarken.
Baltic Load Lifting Company, BLLC, heeft 4 STAGEMAKER takels geïnstalleerd in de nieuw gebouwde arena van Kaunas city, Litouwen, om de scoreborden op te heffen.
SOMIRAM, ivoerder van hijsmaterieel van VERLINDE, heeft twee hijsunits ontworpen en gerealiseerd vanaf standaard EUROBLOC VT elementen, voor de fabriek PSA in Sochaux.
SIPA (Società Industrializzazione Progettazione Automazione) is een ingenieursbedrijf van de groep Zoppas Industries gespecialiseerd in de productie van geïntegreerde, flexibele automatiseringssystemen. In 1986 deed ze een strategische zet door van een Amerikaans bedrijf een licentie te kopen voor de productie van PET-flessen volgens een éénfaseproces. Vandaag is het bedrijf wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling en levering van geïntegreerde productiesystemen voor preforms en plastieken verpakkingen alsook tweefasensystemen voor de vervaardiging van preforms en voor het blazen. Naast de grote Italiaanse groepen heeft SIPA in haar klantenkring vele multinationals uit de mineraalwatersector en de drank- en voedingsmiddelensector.
KraneQuip, verdeler van Verlinde in Nieuw-Zeeland, stond voor de uitdaging om een rationele oplossing te zoeken voor de creatie en constructie van een loopkraan met een capaciteit van 16 ton, bestemd voor een heel beperkte ruimte bij NZ Steel.