www.technologieenindustrie.com
IMI Precision Engineering

IMI Precision Engineering breidt zijn assortiment IMI Buschjost flens ventielen uit met labyrinttechnologie.

In het voorjaar van 2017 breidt IMI Precision Engineering, marktleider op het gebied van pneumatische en Fluid Control technologieën, zijn assortiment IMI Buschjost flens ventielen uit. De grotere DN 65, DN 80 en DN 100 ventielen, die zijn ontwikkeld conform de Richtlijn Drukapparatuur (2014/68/EU), een complete nieuwe generatie. De flens ventielen hebben zich al vele jaren bewezen en zijn geschikt voor heel veel industriële uitdagingen. Het biedt duurzaamheid en betrouwbaarheid in een eenvoudige en compacte constructie.

IMI Precision Engineering breidt zijn assortiment IMI Buschjost flens ventielen uit met labyrinttechnologie.
Fotobijschrift: Nieuwe ventielgeneratie van het merk IMI Buschjost: De nieuwe serie 86480 flens ventielen maken indruk met hun lange levensduur, uitstekende functionele veiligheid en lage weerstand tegen beweging.

Uitgerust met een innovatieve handbediening, werkt deze innovatieve oplossing rechtstreeks op het ventiel en zorgt voor een snelle reactie - het ventiel kan compleet geopend en gesloten worden met een eenvoudige halve draai. Een spindel die mechanisch verbonden is met de plunjer haalt de noodzaak weg van een handmatige slagafstelling, waardoor service en onderhoud aanzienlijk eenvoudiger en sneller worden.

Een verbeterde 'ready-to-use' visuele standmelder met slechts één sensor voor beide schakelposities ("open" en "gesloten"). De programmeerbare sensor maakt de bediening aanzienlijk makkelijker, waardoor er bijna geen fouten meer worden gemaakt. De nieuwe compacte standmelder is met 50% kleiner, waardoor het risico op schade tijdens transport, installatie of onderhoud aanzienlijk wordt verminderd.

Eenvoudig te installeren door hun dunne constructie en eenvoudig ontwerp, maar de verbeterde prestatie is het meest innovatief aan deze ventielen. Met een levensduur van meer dan 200.000 schakelcycli, afhankelijk van de toepassing, gaan deze flens ventielen twee keer zo lang mee als het vorige model.

Beschikbaar in roestvrij staal en ductiel grafiet ijzer; -40°C tot +200°C versies; met SIL, ATEX-solenoid & IECEx options, IMI Precision Engineering heeft een complete serie aan flens ventielen in het assortiment van DN 15 - DN 100 voor alle applicaties.
IMI Precision Engineering breidt zijn assortiment IMI Buschjost flens ventielen uit met labyrinttechnologie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers