www.technologieenindustrie.com
Steute

steute op de Powtech

Uitzonderlijke schakelapparatuur en sensoren voor het verwerken van bulkgoederen

steute op de Powtech
Ze zijn abrasief, zoals cementstof en zand; ze zijn corrosief, zoals meststoffen; of ze zijn explosief, zoals alle organische stoffen. Stofeigenschappen stellen vaak hoge eisen aan het ontwerp van het schakelmateriaal waarmee de stof in contact komt. En alsof dit nog niet genoeg is, staan de installaties waarin deze stoffen worden verwerkt vaak buiten, waar vocht en extreme temperaturen nog eens een extra belasting voor elektrische componenten vormen. Last but not least worden de schakelapparaten in deze omgevingen vaak ruw en zonder de nodige zorgvuldigheid behandeld.

Met dit in gedachten, ontwikkelt en produceert de business unit "Extreme" van steute robuuste en duurzame schakelapparatuur. Dit jaar staan we weer op de Powtech (Hall 1, Stand 327) om ons productenprogramma voor met name dit applicatieprofiel te presenteren.

Twee recente uitbreidingen van ons "Extreme" programma zijn de Ex 97 en Ex 99 positieschakelaars met standaardafmetingen volgens DIN EN 50047 en DIN EN 50041. Ze zijn corrosiebestendig, stofbestendig en extreem slagvast. Ze kunnen worden gebruikt in stof Ex-zones 21 en 22, evenals in gas Ex-zones 1 en 2. Nog een ander bijzonder kenmerk is dat ze geschikt zijn voor gebruik bij temperaturen tot -60°C. Een typische toepassing voor dergelijke schakelapparatuur is de positiebewaking van toegangsdeuren en onderhoudskleppen, of van de aanslag van bewegende onderdelen op machines voor het verwerken van bulkgoederen.

Als alternatief voor elektromechanische schakelapparatuur produceert steute ook Ex RC M 20 KST cilindrische magneetsensoren, die zijn vervaardigd uit slagvaste kunststof en eveneens uitzonderlijk goede eigenschappen hebben. Zo werken ze bijvoorbeeld betrouwbaar bij temperaturen tot -60°C en kunnen dan nog steeds de 7-Joule impact test doorstaan, zoals voorgeschreven door de Ex-normen instanties. En met hun perfecte afdichting zijn ze extreem duurzaam, zelfs in zeer stoffige omgevingen.

steute op de Powtech, Hal 1, Stand 327

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers