www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

F192 - UHF lees-/schrijfkop voor grote detectiebereiken

De UHF lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs functioneren betrouwbaar: zelfs onder zware omgevingscondities bieden ze een hoge mate van flexibiliteit.

F192 - UHF lees-/schrijfkop voor grote detectiebereiken

De UHF lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs functioneren betrouwbaar: zelfs onder zware omgevingscondities bieden ze een hoge mate van flexibiliteit. De F190 UHF lees-/schrijfkop is al twee jaar een succes op de markt. Het apparaat biedt de ideale oplossing voor potentieel problematische applicaties, waar bijvoorbeeld de installatieruimte beperkt is of waar leesafstanden van 1 tot 2 meter volstaan. Het zijn juist deze functies die steeds vaker worden gevraagd in het kader van Industrie 4.0, een ontwikkelingsfase waarin identificatie al tijdens de productie wordt gevraagd en niet in de daaropvolgende logistieke keten als de producten al gereed zijn, zoals voorheen.

De F192 is een aanvulling op deze productlijn en beschikt over uitstekende eigenschappen voor toekomstige logistieke applicaties met leesafstanden van meer dan 2 meter. Voortbouwend op de bewezen F190 RFID lees-/schrijfkop en met een detectiebereik van maximaal zes meter, is de F192 uitermate geschikt voor toepassingen die grote afstanden impliceren. Het apparaat kan tot 200 labels tegelijkertijd lezen en schrijven en zorgt daardoor voor een bijzonder snelle doorvoer, resulterend in een forse verhoging van de productiviteit.

F192 - UHF lees-/schrijfkop voor grote detectiebereiken

Zowel in de automotive, de intralogistiek als het transport, functioneren de UHF lees-/schrijfkoppen uitermate betrouwbaar, zelfs onder zware omstandigheden en bij hoge temperaturen, afhankelijk van het gewenste detectiebereik. Bovendien zorgen de apparaten voor een hoge mate van flexibiliteit. De antennepolarisatie kan, ten behoeve van een betrouwbare detectie, voor elke specifieke toepassing handmatig horizontaal of verticaal worden ingesteld, of is volautomatisch schakelbaar voor elk lees-/schrijf bereik.

Beide apparaten hebben een IP67-beschermingsgraad en beschikken over een stabiele metalen basisconstructie. Een ander belangrijk pluspunt is de mogelijkheid om de lees-/schrijfkoppen in elk land te kunnen toepassen. De apparaten zijn uitgerust met de bijbehorende landspecifieke parameters, zoals maximaal transmissievermogen of toegepaste frequentiebanden. Deze functie voorziet in een aanzienlijke vereenvoudiging van de systeemintegratie. Beide series zijn voorzien van een goed leesbaar LED-scherm, waarmee statuscontrole in het veld mogelijk is - zelfs op grote afstanden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
UMB800

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers