www.technologieenindustrie.com
CAMILLE BAUER

Een stroomtransformator voor elk meetinstrument: Belangrijke componenten voor het veilig meten van sterkstroom

Camille Bauer Metrawatt AG introduceert de SIRAX-serie stroomtransformatoren, die uitgaat van het principe ’alles van één leverancier’. Hiermee bereikt het bedrijf weer een nieuwe mijlpaal bij de uitbreiding van hun productaanbod voor sterkstroom engineering

Een stroomtransformator voor elk meetinstrument: Belangrijke componenten voor het veilig meten van sterkstroom

Foto: De stroomtransformatoren zijn leverbaar als doorvoer uitvoering of als deelbare uitvoering voor retrofitting.

Om het elektrisch energieverbruik bij te houden, moeten de relevante stromen worden gemeten. Dit gebeurt doorgaans door middel van stroomtransformatoren, die de primaire nominale stroom omzetten in een bruikbare en galvanisch geïsoleerde secundaire meetstroom (5A of 1A). Deze stromen kunnen nauwkeurig worden vastgelegd, zichtbaar gemaakt en verder worden verwerkt door onze meetapparatuur.

Afhankelijk van de vereiste nominale waarden, de vereiste nauwkeurigheidsklasse, de diameter van de geleider of de beschikbare installatieruimte, kan Camille Bauer Metrawatt AG een zeer breed scala aan producten leveren. Alle doorvoer of deelbare stroomtransformatoren voldoen aan IEC 61869-2.

De doorvoer stroomtransformatoren vormen een zeer nauwkeurige en toch kosteneffectieve oplossing. Ze worden direct via de opening op de primaire geleider (stroomrail of -kabel) vastgeklikt. De secundaire kant (gewoonlijk een meetinstrument, een kWh-meter of een powermeter) wordt via de bevestigingsklemmen aangesloten op de voor- en achterzijde.

Dankzij hun compacte vormgeving en de eenvoud van installatie zijn de deelbare stroomtransformatoren bijzonder geschikt voor kleine ruimten of ruimtes die slecht toegankelijk zijn. De beide helften van de kern kunnen worden gescheiden, zodat installatie op een kabel of stroomrail nog eenvoudiger wordt. Overal waar het problematisch is om het stroomcircuit te onderbreken of waar een probleemloze retrofit van een meetinstrument nodig is, zijn de deelbare stroomtransformatoren van Camille Bauer Metrawatt AG de juiste keuze.

Nadere informatie is beschikbaar op www.camillebauer.com/stromwandler-en

Een stroomtransformator voor elk meetinstrument: Belangrijke componenten voor het veilig meten van sterkstroom

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers