www.technologieenindustrie.com
CAMILLE BAUER

Een innovatie in energieautomatisering: de CENTRAX CU5000 voor het bewaken en regelen van energieparameters

Camille Bauer Metrawatt AG heeft voor het eerst de functionaliteit van een zeer nauwkeurig meetinstrument voor sterkstroomtoepassingen gecombineerd met de mogelijkheden van een geïntegreerde programmeerbare besturing (PLC). Met deze oplossing kunnen gekoppelde automatiseringstaken direct en flexibel worden uitgevoerd door programmeerbare logica. Het voordeel is duidelijk. Met dit 2-in-1 concept zijn er geen extra componenten nodig om te kunnen regelen

Een innovatie in energieautomatisering: de CENTRAX CU5000 voor het bewaken en regelen van energieparameters

Foto: In een enkele behuizing combineert de CENTRAX CU5000 de functionaliteit van een zeer nauwkeurig meetinstrument voor sterkstroomtoepassingen met de mogelijkheden van een programmable logic softPLC. In veel gevallen is er geen behoefte meer aan een aparte regelaar. De CU5000 is ontworpen voor DIN railmontage in schakelkasten, maar is ook leverbaar als CU3000 uitvoering voor paneelinstallatie.

De CENTRAX CU5000 van Camille Bauer Metrawatt AG is een meetinstrument gebaseerd op de succesvolle SINEAX DM5000. In het meetdeel van het instrument kunnen meer dan 1500 meetwaarden worden verzameld voor het evalueren van de netstatus, het energieverbruik en de netkwaliteit. De meetparameters kunnen worden ingesteld met behulp van knoppen op het intuïtieve TFT display of via een webbrowser. In laagspanningsnetwerken kunnen nominale spanningen tot 690 V in meetcategorie CAT III worden aangesloten. Bovendien is het mogelijk, door het registreren van relevante gegevens voor elke gebeurtenis (event), om de netkwaliteit (Power Quality) te waarborgen.

De geïntegreerde functie van een softPLC op basis van CODESYS zorgt ervoor dat de CENTRAX CU5000 flexibele energiemeetgegevens kan koppelen aan de beschikbare I/O's of kan aanbieden aan digitale interfaces. Als automatiseringscomponent is de CENTRAX CU5000 eenvoudig te programmeren.

Digitale in- en uitgangen, analoge uitgangen, alsmede een Modbus/RTU en een Modbus/TCP interface zijn leverbaar. In de ADVANCED uitvoering kunnen extra veldinstrumenten eenvoudig via de Modbus interfaces op de regelaar worden aangesloten. Op deze wijze kunnen ook andere gegevens, zoals energieverbruik, status of meetgegevens worden verzameld en verwerkt. In de PROFESSIONAL uitvoering is het tevens mogelijk om zelf webpagina's te maken en eigen visualisaties op het lokale displayscherm te definiëren.

 Bij bijvoorbeeld energieautomatisering omvat de CENTRAX CU5000 toepassingen voor netstroomlaadsymmetrie, belastingbeheer, voor het vastleggen van alle verschillende soorten energieverbruik voor industrieel energiebeheer, voor het bewaken van productieapparatuur zoals transformatoren, motoren of generatoren, voor reactieve stroomcompensatie of expliciete procescontrole. Bovendien maakt de verscheidenheid aan en het grote aantal mogelijkheden van het apparaat het mogelijk om onafhankelijke systeemoplossingen te creëren. Deze kunnen op hun beurt zeer eenvoudig worden gekoppeld met hogere regel- en beheersystemen (bijvoorbeeld een SCADA of SMARTCOLLECT van Camille Bauer Metrawatt AG).

Nadere informatie is beschikbaar op www.camillebauer.com/cu5000-en


Een innovatie in energieautomatisering: de CENTRAX CU5000 voor het bewaken en regelen van energieparameters

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers