www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

Nieuwe hoog koppel borstelloze DC motor biedt verbeterde thermische eigenschappen en betrouwbaarheid voor orthopedische grote-botten toepassingen

Portescap introduceert zijn nieuwste chirurgische motoroplossing voor grote orthopedische aangedreven handgereedschappen. Deze nieuwe 12 mm (31,5 mm diameter) minimotor is leverbaar in 9,6 V, 12 V en 14,4 V uitvoering met gecanuleerde en niet-gecanuleerde opties. Deze motoren kunnen piekkoppels leveren tot 1,720 mNm in een compacte behuizing.

Nieuwe hoog koppel borstelloze DC motor biedt verbeterde thermische eigenschappen en betrouwbaarheid voor orthopedische grote-botten toepassingen
Exemplaren zijn beschikbaar in minder dan twee weken om de cruciale ontwerpfase te versnellen wanneer meerdere snelle iteraties belangrijk zijn voor het afronden van de applicatiespecificaties.

Deze aandrijvingen zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals orthopedische boren, reciprocerende zagen, oscillerende zagen, sagittale zagen en ruimers. Daarnaast kunnen type 12 motoren ook worden gebruikt in robot-chirurgische toepassingen, chirurgische schroevendraaiers en exoskeletten.

Portescap's borstelloze DC miniatuurmotoren voor chirurgische handgereedschappen zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van een uniek proces waarbij statorwindingen en elektronica worden ingekapseld en beschermd tegen ruwe omgevingen, zoals autoclaven en vaatwassers, die bij deze toepassingen worden gebruikt. Daarnaast isoleert Portescap de wikkelingen volgens de medische veiligheidseisen voor hoogspanningsbescherming, verplicht voor aangedreven chirurgisch handgereedschap.

Portescap werkt al meer dan 20 jaar samen met fabrikanten van chirurgische handgereedschappen met de levering van miniatuurmotoren die speciaal zijn ontworpen voor kritische prestaties. Wij kunnen helpen bij het realiseren van de meest uitdagende ingrepen inzake hoge koppels, betrouwbaarheid, afdichting, trillingen en lagere cost of ownership, inclusief het bouwen van diverse op maat gemaakte oplossingen (assen, schroevendraaiers, aangepaste overbrengingsverhoudingen, ascoatings en -afdichtingen, aangepaste geïntegreerde behuizing, aangepast eindkap ontwerp voor het ondersteunen van pin-out aansluitingen voor eenvoudige plug & play en betrouwbaarheid).

Op aanvraag kunnen de aandrijfsystemen worden gekoppeld met autoclaafbare reductoren met verschillende overbrengingsverhoudingen, autoclaafbare encoders en autoclaafbare besturingen om aan de toepassingsbehoeften te voldoen. Deze aandrijvingen worden geleverd in verschillende varianten om tegemoet te komen aan de uiteenlopende betrouwbaarheidseisen van de klant. Portescap motoren worden geproduceerd in een ISO/OSHA gecertificeerde faciliteit, en zijn RoHS conform.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers