www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Positionering met maximale betrouwbaarheid Groot leesbereik en codes verbeteren de prestaties van 2-D-systeem

Het absolute positioneringssysteem PXV 2-D van Pepperl+Fuchs is de nieuwe referentie voor prestaties in betrouwbaarheid en handling. Met zijn grote leesbereik houdt het systeem altijd voldoende codes in beeld, zelfs bij trackswitches en wijzigingen in de codeband. Zo is altijd een nauwkeurige positionering gegarandeerd.

Positionering met maximale betrouwbaarheid  Groot leesbereik en codes verbeteren de prestaties van 2-D-systeem

DataMatrix-Codeband SafePXV

Zes jaar ervaring met het PCV-systeem heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de PXV-reeks. Het leesbereik van de PXV is vergroot tot 120 x 80 mm, wat betekent dat de datamatrix-codeband altijd binnen het detectiebereik zit. Montage en inbedrijfstelling zijn eenvoudiger en de beschikbaarheid van de installatie is verder verbeterd. Het leesvenster heeft een vergroot scherptedieptebereik, waardoor het zelfs meerdere codes tegelijk kan vastleggen en ook positiedetectie kan aanbieden door meervoudige redundantie.

In tegenstelling tot andere systemen op de markt heeft de PXV enkel een 2D-camera nodig, wat fouten met betrekking tot trackswitches uitsluit. Om dit te voorkomen, kunnen de camera's in het twee-camerasysteem de relevante verschillende positiesignalen in deze gebieden ontvangen.

Tijdens het dagelijks gebruik is een zekere mate van vervuiling van de codeband vaak onvermijdelijk. Om deze reden werden de codes voor de PXV uitgebreid tot 15 x 15 mm zonder de resolutie in gevaar te brengen. Het "grofkorrelige" ontwerp zorgt ervoor dat ze niet worden aangetast door vervuiling. Dankzij redundante detectie kan het systeem ook niet verstoord worden door de vernietiging van individuele codes. De codeband kan tot een lengte van 80 mm worden onderbroken zonder de positiedetectie te beïnvloeden.

Innovatieve veiligheidstechnologie 

De nieuwe safePXV beheert alles wat één enkel positioneringssysteem kan met slechts één sensor. De nieuwe veiligheidstechnologie combineert een 2D-lezer met een driekleurige datamatrix codeband. De speciale codeband bevat twee overlappende Data Matrix-codes in rood en blauw. De 2D-lezer is uitgerust met twee verschillende gekleurde LED-ringen, eveneens in rood en blauw. Deze ringen worden afzonderlijk geactiveerd en lezen vervolgens slechts één matrixcode in per keer. Een absolute positie volgens SIL 3 / PL e is het resultaat.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers