www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll PC 6000 palletbesturing maakt stuwdrukloos pallettransport mogelijk

28 november 2017, Sant'Antonino, Zwitserland. Interroll breidt zijn decentrale aandrijvings - en besturingsconcept uit. De nieuwe oplossing wordt toegepast in de bestaande systemen Interroll 24 V DC RollerDrive en de Interroll MultiControl voor stuwdrukloze material handling. Nu bevat het gamma ook een specifieke oplossing voor pallettransport.

Interroll PC 6000 palletbesturing maakt stuwdrukloos pallettransport mogelijk

Afbeelding: ultramodern pallettransport met de Interroll Pallet Control PC 6000

De Interroll Group, één van de wereldwijd toonaangevende leveranciers van logistieke oplossingen, biedt nu ook stuwdrukloos pallettransport aan. De nieuwe Pallet Control 6000 is een belangrijk onderdeel van een complete oplossing, die ook de rollenbanen, de MultiControl en de Interroll-palletaandrijving omvat. Het maakt eveneens gebruik van 400V AC drive-technologie mogelijk.

Deze nieuwe oplossing maakt een ononderbroken en probleemloze logistieke flow mogelijk. Tot nog toe was stuwdrukloos pallettransport enkel mogelijk met programmable logic controller (PLC) software en extra pneumatiek om zo een geautomatiseerde goederenstroom naar vorkheftrucks of magazijninstallaties te garanderen. De oplossing van Interroll elimineert nu de noodzaak van een gecentraliseerde PLC-bekabeling en -programmering. De nieuwe besturingseenheid fungeert als een koppeling tussen de omvormer en het bekende Interroll MultiControl, die de volledige logica levert voor stuwdrukloos transport.

Eenvoudig, energiezuinig, compact en milde behandeling van materialen

Een pallettransportsysteem met Interroll-technologie is energiezuinig, omdat de installatie slechts gebruikt wordt als dat echt nodig is. Het systeem wordt opgesplitst in verschillende zones die automatisch geactiveerd en gedeactiveerd kunnen worden als dat nodig is. Dit leidt tot een efficiënt systeem want enkel de palletaandrijvingen die op dat moment vereist zijn om een optimale flow te realiseren worden gebruikt. De geïntegreerde softstartfunctie verlaagt het startkoppel, waardoor de belasting voor alle mechanische componenten vermindert. De palletflow wordt aangestuurd door de Pallet Control eens de Pallet Drive is uitgeschakeld.

Een ander voordeel van deze oplossing is de compacte opbouw: als trommelmotor heeft de Interroll-palletaandrijving dezelfde afmetingen als de transportrollen die gebruikt worden. Het kan daarom naadloos worden geïntegreerd in een conveyor profiel. Dit betekent dat de aandrijving geen extra ruimte nodig heeft en de conveyor rechtstreeks op de vloer of geïntegreerd in een draaitafel kan worden gemonteerd. In vergelijking met oplossingen met een externe reductiemotor betekent dit een mooie ruimtebesparing.

Het gebruik van de MultiControl maakt visualisatie van het transportsysteem mogelijk en is gecertificeerd voor veldbussen op PROFINET, EtherNet / IP- en EtherCAT. Het is daarom heel gemakkelijk inzetbaar.

Component voor logistiek 4.0: prestatiegegevens en functies voor preventief onderhoud

Veel functies zijn specifiek ontworpen voor preventief onderhoud. De Pallet Control Configurator, die kan worden gedownload van de Interroll-website, laat toe om eenvoudig parameters te wijzigen via de USB-aansluiting van de Pallet Control, zonder kabels te hoeven verplaatsen en opnieuw aan te sluiten. Stroomverbruik en vermogen kan worden gemonitord en de huidige status wordt weergegeven. Bovendien wordt ook de totale bedrijfstijd van de palletaandrijving weergegeven, waarmee u preventief het noodzakelijke onderhoud kunt regelen.

Dit vermindert de onderhoudsvereisten en beperkt mogelijke uitvaltijden tot een minimum. Een contact voor thermische beveiliging beschermt de Pallet Drive tegen overbelasting. De optionele rem van de Pallet Drive wordt ook via Pallet Control geactiveerd. Als alternatief kan Pallet Control ook via 24V digitale ingangen of een 0-10V DC analoge ingang geactiveerd worden.

Deze oplossing is geschikt voor palletgewichten tot 1.250 kg en een transportsnelheid tot 0,22 m / s. Zo omvat het systeem alle gangbare toepassingen in de markt.

 

Press Contact
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it."This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com



Contact (Holland)
Interroll Fördertechnik GmbH
Höferhof 16 | 42929 Wermelskirchen | Duitsland
Alex van Dijk
+31 7382 23 243
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.nl
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers