www.technologieenindustrie.com
Pyroguard

Pyroguard en Aluprof introduceren brandwerend aluminium beglazingsysteem

Pyroguard, specialist op het gebied van brandwerend glas heeft onlangs samen met Aluprof, specialist op het gebied van brandwerende profielsystemen & kozijnen een ambitieus testprogramma afgerond voor een nieuw kostenefficiënt, slank vormgegeven brandwerend beglazingssysteem voor de Europese markt. Het nieuwe deur- en raamsysteem MB-45EW is door Efectis uitputtend getest voor toepassingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland, conform de E30- en EW-normen die in deze regio’s gelden.

Pyroguard en Aluprof introduceren brandwerend aluminium beglazingsysteem
Het innovatieve systeem is in aluminium uitgevoerd en is daarmee een primeur voor de Europese aluminiummarkt. Het combineert kostenefficiëntie met slanke dimensionering en gaat verder dan de huidige E30- en EW-vereisten met extra stralingsreductie. Optimale functionaliteit kon dankzij de strengere toleranties gecombineerd worden met bijzondere esthetiek.
 
Met het MB-45EW profielsysteem creëert Pyroguard nieuwe ontwerpmogelijkheden voor architecten en bestekschrijvers. Het profielsysteem kan in interieurs worden gebruikt en kan worden toegepast in rookwerende scheidingswanden en deuren, conform EN13502-2. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Pyroguard Integrity Plus glas met een brandwerendheid van El15 en EW30 en een veiligheidsklasse 1B1. De beglazing zorgt daarmee voor geavanceerde bescherming voor mensen en eigendommen. Door de structurele betrouwbaarheid en het lichtgewichtprofiel is installatie zelfs in de meest uitdagende toepassingen mogelijk. 
 
"Bij beglazing hoeft functionele veiligheid niet ten koste te gaan van esthetiek," benadrukt Vince Crook, technisch directeur van Pyroguard. "Door samen te werken met Aluprof hebben we een volledig geaccrediteerde en gecertificeerde kaderoplossing kunnen ontwikkelen die gebruik maakt van de belangrijkste kenmerken van onze hoogwaardige producten: design, 1B1 geclassificeerde bescherming tegen impact samen met essentiële EI 15 en EW30 veiligheidseisen. Rafał Majza, directeur Export bij Aluprof, voegt toe: "De expertise van Pyroguard was bij het ontwikkelen van dit product van onschatbare waarde en door de bundeling van onze inspanningen tijdens de testfase konden we een oplossing ontwikkelen die verder gaat dan de huidige veiligheidseisen voor geavanceerde bescherming."
 
Voor meer informatie over het volledige programma Pyroguard-producten bezoek http://www.pyroguard.eu/en of neem contact op met ons gespecialiseerde technische ondersteuningsteam voor projectadvies en ondersteuning op maat.
Pyroguard en Aluprof introduceren brandwerend aluminium beglazingsysteem

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers