www.technologieenindustrie.com
SATEL

SATEL brengt digitale SATELLAR-systeem op de markt. De eerste radiomodem ter wereld met toegang tot internet en met een Linux-applicatieplatform

SATEL, een toonaangevend producent van draadloze radiomodems met een groot bereik, heeft vandaag het SATELLAR Digitale Systeem geïntroduceerd. Dit nieuwe systeem is een slimme radiomodem die TCP/IP-functionaliteit en een Linuxplatform voor klantspecifieke applicaties combineert met een gedegen modulaire structuur. Daar waar radiomodems traditioneel slechts gebruikt werden om gegevens over te dragen– hoofdzakelijk ter vervanging van een kabel op moeilijk bereikbare locaties – kan de SATELLAR veel meer. De centrale unit, één van SATELLAR’s modulaire units, is in wezen een computer met voldoende rekenkracht en geheugen om, naast het besturingssysteem, de IP-router en de webconfiguratieserver, ook verfijnde softwareapplicaties te draaien. Er zijn op locatie minder instrumenten nodig. Hierdoor kunnen zowel de kosten als de complexiteit verlaagd worden, zonder hierbij aan functionaliteit te hoeven inleveren.

SATEL brengt digitale SATELLAR-systeem op de markt. De eerste radiomodem ter wereld met toegang tot internet en met een Linux-applicatieplatform

“Onze radiomodems hebben een goede reputatie door hun betrouwbaarheid in het draadloos overdragen van gegevens in kritieke systemen. We kunnen nu veel verder gaan en bieden een omgeving voor het ontwikkelen van de juiste applicaties die onze klanten nodig hebben voor hun systemen. Er zijn op locatie minder instrumenten nodig. Zo kan een SATELLAR-netwerk in een wind krachtcentrale alle windturbines monitoren en aansturen. Het maakt het voor een operator mogelijk om turbine-instellingen vanuit zijn of haar kantoor in te stellen terwijl deze zich op een andere plek op de wereld bevindt”, vertelt Tuomas Pitkänen, CEO bij SATEL.

 

Modulariteit is een ander aspect waarbij SATELLAR een grote verschuiving in de radiomodemindustrie teweeg brengt. Het digitale systeem van SATELLAR biedt verschillende units, ofwel bouwstenen, die kunnen worden gecombineerd om een radiomodem met de juiste functionaliteiten voor een specifieke locatie samen te stellen. De radio-unit zelf, de algemene bouwsteen, kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot op RS-232 gebaseerde instrumenten, of kan als radio repeater dienen. De centrale unit met TCP/IP-mogelijkheden en een Linuxplatform kan toegevoegd worden aan locaties waar meer functionaliteit gewenst is. Het is ook mogelijk om standaard of klantspecifieke uitbreidingsunits als update toe te voegen, zelfs nadat het systeem al in gebruik genomen is. Details van de uitbreidingsunits zullen door SATEL bekend worden gemaakt zodra SATELLAR in het tweede kwartaal van 2009op de markt beschikbaar is.

 

“SATEL is zeer trots op SATELLAR. Naast het leveren van nieuwe niet eerder vertoonde functies voor de radiomodemmarkt, hebben we de prestatie van de radio zelf kunnen verbeteren. Dit tilt de prestatie van radiomodems naar een geheel nieuw niveau”, stelt oprichter en bestuurslid Pekka Aura.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers