www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Turrets Geweldig Maken

Gebruikt u nog steeds standaard draaigereedschap? Dan is het tijd voor een snelle, maar grote verandering!

Turrets Geweldig Maken
Naarmate werktuigmachines steeds complexer worden en de noodzaak om onderdelen in minder tijd te produceren groeit, moeten CNC-eigenaars en beheerders van draaibanken op zoek naar de nieuwste technologieën om de efficiëntie op de werkvloer te verbeteren. Is het niet ironisch dat een van de meest productieve oplossingen helemaal niet nieuw is, sterker nog, het is al bijna drie decennia een voorvechter in het gevecht tegen downtime van gereedschapswerktuig. Het heet KM™ Quick Change Tooling, en of het nu een oude vriend is, een complete vreemdeling, of een kennis die je kort geleden hebt ontmoet, het is tijd om eens goed te kijken naar wat het voor je winst kan betekenen.

Dat komt omdat Kennametal de regels voor snel wisselen opnieuw verandert. De gereedschappen leverancier van Latrobe, PA lanceert een geheel nieuwe KM™-productlijn: Turret Adapted Clamping Units. Bovendien heeft Kennametal samengewerkt met de specialist voor wereldwijde draaigereedschap, EWS Tool Technologies, om deze reeks KM-adapters te produceren en te ondersteunen. Samen zijn de twee bedrijven van plan om opnieuw te definiëren hoe bedrijven de turrets op hun draaibanken, DMG Mori, Okuma, Mazak, Haas, Doosan, Nakamura, Hwacheon en Hyundai moeten opwaarderen, en er zullen meer volgen.

Omhels Veranderingen
Misschien heb je voor snelle veranderingen in het verleden wel eens gekeken naar gereedschappen en meende dat het niet voor jou was. Te duur, misschien of niet de moeite waard die gepaard gaat met doorvoering van de nieuwe beschikbare technologie. Dat is misschien de reden waarom een overgrote meerderheid van machinewerkplaatsen er blijkbaar voor kiest om de weg van de minste weerstand te nemen en de standaard revolvergereedschappen te gebruiken die bij hun CNC draaibank werden geleverd. "Ik sprak met veel klanten op de recente IMTS en EMO show, en mijn beste schatting is dat 80 procent van hen geen snelwisselsysteem gebruikt", zegt Michael Schuffenhauer, Manager Tooling Systems bij Kennametal: "Ik was zeer verrast en voor mij betekent dit een geweldige kans voor deze bedrijven om competitiever te worden."

Aangepaste opspaneenheden op turrets ondersteunen deze mogelijkheid door de standaard blokvormige revolvergereedschappen te vervangen door adapters die snel kunnen worden aangepast en speciaal zijn gemaakt voor uw merk CNC-draaibank. Dit geldt voor zowel VDI- als BMT-achtige turrets, ongeacht of ze roteren of statisch zijn, en voor gereedschap houders met axiale, radiale en zelfs hoekoriëntatie. Plotseling is snel wisselen veel eenvoudiger om door te voeren. Totale gereedschapskosten worden verlaagd. Zorgen over de starheid van de gereedschapshouders worden te niet gedaan. En omdat elk model klemeenheid door EWS werd gecreëerd als een perfecte match voor congruente machinebouwers, lijkt het alsof de machines zijn ontworpen met een KM-turret.

Bruggen bouwen
"De beschikbare bewerkingstijd is een van de belangrijkste sleutels van de productiviteit van elk productiebedrijf," merkt Schuffenhauer op. "Het is duidelijk dat het verlagen van de insteltijden een groot deel is van het verbeteren van deze statistiek, iets waar snelwissel-gereedschapsystemen uitstekend in zijn. Maar er is ook de uitvaltijd die optreedt tijdens gereedschapswisselingen, wanneer de operator tien minuten besteedt aan het zoeken naar de schroef die in de spanenbak is gevallen, of de tijd die verloren is gegaan door een boor in het midden van een bewerking te moeten nawerken. KM verminderd deze niet-productieve tijd, en aangepaste opspaneenheden vormen de brug tussen de snelwissel mogelijkheden van het systeem en de werktuigmachine. "

Deze brug is zowel robuust als uitgebreid. Er zijn voor-instelbare klem-eenheden beschikbaar, evenals modellen voor rechts- of linkshandige plaatsing. Hydraulische klemhouders, ER-houders, vlakfreesfreesopnames, in- en uitwendige draaigereedschappen na met bijna dertig jaar ontwikkeling, is de lijst met KM-adapters royaal. Zo ook voor de range van de opspaneenheden, met interfaces van 32 tot 63 mm (KM32 tot KM63). Dus of uw draaibank, freesmachine of multitaskingcentrum minuscule medische schroeven of dragende naven produceert die groot genoeg zijn voor een tractoraanhangwagen, revolver opspaneenheden en KM hebben u behoed.

Het rekenwerk doen
Maar wat is KM en waarom is het beter dan de concurrentie? Voor degenen die niet bekend zijn met dit volwassen en algemeen aanvaarde systeem, biedt Schuffenhauer de volgende verklaring. "KM maakt gebruik van een paar geharde stalen kogels die in een conische schacht van het gereedschap zitten en de klemmende kracht uitgeoefend, expandeert het conische deel terwijl de gereedschapshouder axiaal wordt aangetrokken tegen het spanvlak. Samen met een mogelijk klein verschil op de centerhoogte, biedt dit driepunts contact een extreem nauwkeurige radiale en axiale positionering en herhaalbaarheid, evenals hoge klemkrachten. Simpel gezegd, het is het meest stabiele en accurate snelwisselsysteem dat beschikbaar is in dit groottebereik. "

Klaar om een ​​kijkje te nemen, (of misschien een tweede blik) maar toch bezorgd over de kosten? Jay Verellen, Kennametal-directeur Global Product Management, Tooling Systems, wijst naar de ROI-calculator op Kennametal.com als een manier om verbeteringen in het machinegebruik te kwantificeren. Hij merkt op dat een potentieel positief rendement op investering (ROI) in slechts drie tot zes maanden niet ongebruikelijk is en dat het Customer Application Support (CAS) -team van het bedrijf klaarstaat om klanten te helpen ervoor te zorgen dat ze de waarde krijgen die ze zoeken. "Het is geen erg complexe berekening", zegt hij. "Voer een aantal gegevens in zoals het uurtarief en het aantal instellingen per keer en het zal vrij snel logisch zijn. Maar u moet ook rekening houden met de minder tastbare effecten van KM. Setups en in-process gereedschapswisselingen zijn eenvoudiger, dus een minder ervaren operator is geen enge voorstelling. En de flexibiliteit is enorm toegenomen. Dit verwijst niet zozeer naar de grote verscheidenheid aan tools en adapters die beschikbaar zijn (hoewel dit zeker belangrijk is), maar gaat meer over de flexibiliteit om uw klant tevreden te stellen - als u binnen vijf minuten een machine kunt instellen, wordt het veel gemakkelijker om aan hun veranderende eisen te voldoen zonder je hemd te verliezen. Dat is wat KM en turret aangepaste opspaneenheden ter tafel brachten."
                              Turrets Geweldig Maken
Veel uitvoeringen en soorten zijn direct verkrijgbaar bij voorraadlocaties over de hele wereld.
 

                           Turrets Geweldig Maken
Dual-station- en voorinstelbare-opspaneenheden bieden veel flexibiliteit bij het opwaarderen van de multi-as, multi-spindel, Y-as capabele CNC-draaibanken
                                 Turrets Geweldig Maken
Turret Adaptive Clamping Units zijn beschikbaar voor het hier getoonde BMT-turret evenals Mazak VDI-turrets

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers