www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal introduceert FIX8 voor Zwaar Draaien met Acht Snijkanten per Wisselplaat

Nieuw systeem levert de hoogst mogelijke verspaningssnelheden bij draaibewerkingen met de laagste kosten per snijkant


Kennametal heeft het FIX8™ heavy-duty draaisysteem uitgebracht, dat maximale verspaningssnelheden levert in staal, roestvrij staal en gietijzer. Met acht snijkanten per wisselplaat verhoogt het FIX8-draaisysteem de productiviteit van elke zware draaibewerking, met de laagste kosten per snijkant terwijl de snijkrachten tot 15 procent worden verminderd.




Kennametal introduceert FIX8™ voor Zwaar Draaien met Acht Snijkanten per Wisselplaat

FIX8 heeft acht snijkanten per wisselplaat, wat de laagste kosten per snijkant oplevert. Door het tangentiale ontwerp kan het veel hogere belastingen aan dan traditionele ontwerpen.

“FIX8 is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder draaien en vlakken, gladde oppervlakken, onderbroken en zwaar onderbroken sneden. Van gemiddelde snedediepte tot voorbewerken in staal, gietijzer en uitdagende materialen zoals roestvrij staal, FIX8 kan het allemaal aan. Zelfs extreme aanzetsnelheden tot 1,4 mm (0,055") en snedediepten tot 12 mm (0,472") zijn mogelijk met FIX8", zegt Matthew Fuerst, Productmanager bij Kennametal.

Het tangentiale ontwerp van de FIX8-wisselplaat heeft een stabiel klemsysteem dat de wisselplaat stevig in de wisselplaatzitting trekt, wat een superieure stabiliteit biedt waardoor de wisselplaat bestand is tegen grote snijkrachten en trillingen voor optimale prestaties. Het inzetstuk wordt ook ondersteund door een vervangbaar hardmetalen inzetstuk, die de zitting beschermt tegen vervorming en beschadiging.

De FIX8 gereedschapshouder is voorzien van precisie 3D-koelvloeistoftechnologie en brengt precies daar waar nodig, voldoende koelvloeistof. Drie koelvloeistofsproeiers zijn naar het spaanvlak gericht, waardoor de temperatuur, spaanafvoer en ondersteuning van spaanvorming worden geregeld. Uitlaatopeningen voor koelvloeistof op twee verschillende locaties zijn naar de vrijloopvlakken van de wisselplaat gericht, waardoor de warmte in de snijzone wordt geregeld en de standtijd mede wordt verlengd.




Kennametal introduceert FIX8™ voor Zwaar Draaien met Acht Snijkanten per Wisselplaat
FIX8 gereedschapshouderstijlen met precisie 3D-koelvloeistoftechnologie. Levert koelvloeistof voldoende en precies daar waar het nodig is.

FIX8 biedt uitstekende spaanbeheersing voor elke zware draaitoepassing en verlengt tegelijkertijd de standtijd. Het wisselplaatontwerp vermindert de snijkrachten en het vermogensverbruik, waardoor het ideaal is voor elke draaibank met lager vermogen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers