www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Danone Waters optimaliseert de pallethandling op de laadperrons van zijn EVIAN® fabriek

Danone Waters heeft besloten om de handling van pallets met Evian water op laadperrons - voordat deze op treinen worden geladen - veiliger te maken en meer te stroomlijnen, door het toepassen van de robuuste zwaartekrachtrollenbanen van Interroll.

Danone Waters optimaliseert de pallethandling op de laadperrons van zijn EVIAN® fabriek
Op de Publier vestiging in het departement Haute-Savoie van de Franse regio Amphion-les-Bains, onderging ’s werelds grootste bottelarij voor natuurlijk mineraalwater een make-over! Deze historische Danone vestiging omvat 130.000 vierkante meter. Aan het einde van de productielijn, beheert het grootste particuliere spoorwegstation in Frankrijk 65 procent van de productie. De rest wordt geladen op de vele vrachtwagens die voor de fabriek staan opgesteld. Elke dag worden zeven miljoen flessen verzonden op 7.000 pallets. Het vergt een strak geregelde en goed geoliede logistiek om dit tempo te handhaven. Storingen die deze constante doorvoer onderbreken moeten absoluut worden vermeden.

Een eenvoudige oplossing voor een complex probleem

Aan het eind van de productielijn transporteren geautomatiseerde voertuigen (AGV's) pallets met een gewicht tot 1.200 kg naar de laadplatforms. Deze ultramoderne AGV's kunnen twee pallets tegelijk verplaatsen. Hier komt de oplossing van Interroll in beeld. Tot op de millimeter nauwkeurig plaatsen de AGV's de pallets met waterflessen op zwaartekrachtrollenbanen. De zestien banen voor maximaal 27 pallets kunnen het tempo gemakkelijk bijhouden. De zwaartekrachtbanen leiden de pallets naar de vorkheftrucks die deze met vier tegelijk oppakken om te laden in de wachtende treinen. Het lijkt eenvoudig maar deze oplossing beschikt wel degelijk over geavanceerde technologieën en de uitgebreide expertise van Interroll. Allereerst zorgen de MSC 80 Magnetic Speed Control rollen van Interroll voor een constante palletsnelheid van 0,3 meter per seconde om de veiligheid van installatie, operators en goederen te waarborgen. Aan het einde van de lijn zorgt een mechanische scheidingsoplossing ervoor dat vier pallets tegelijk kunnen worden opgepakt, niet alleen ten behoeve van de veiligheid en het comfort van de operator, maar tevens om zo efficiënt mogelijk te kunnen laden.

Een flexibele, kosteneffectieve en groene oplossing

Ter voorbereiding op dit project moest Interroll zijn testzone in La Roche-sur-Yon op volle capaciteit laten draaien. EVIAN® gebruikt namelijk niet minder dan 12 verschillende typen pallets voor zijn globale markten. De Interroll oplossing werd technisch beoordeeld aan de hand van een reeks tests (zoals de snelheid van de looprollen, het aantal vereiste remrollen, de positie van de separatoren). Met behulp van Interroll’s expertise kon het bedrijf bovendien samen met palletfabrikanten werken aan het optimaliseren van de constructie en het ontwerp van de pallets, om er zeker van te zijn dat de pallets zo optimaal mogelijk kunnen rollen op de robuuste zwaartekrachtbanen van Interroll.

Het feit dat de rollenbaan gebruik maakt van de zwaartekracht, betekent dat de installatie niet hoeft te worden aangedreven. Afgezien van een paar slijtdelen, is de installatie verder onderhoudsvrij. De bedrijfskosten voor EVIAN® zijn bijna nul. De zwaartekrachtbanen van Interroll genereren geen uitstoot van koolstofdioxide (CO2), essentieel voor een vestiging die in 2017 als eerste CO2-neutraal werd.

Alles verloopt soepel - uiteraard


Een jaar na de ingebruikname en na enkele aanpassingen, heeft de oplossing van Interroll zich al bewezen met ongeveer 520.000 pallets. Danone Waters en met name Evian zijn vol lof over de eenvoud en flexibiliteit van de toepassing van Interroll in een high-tech omgeving die onderhevig is aan zeer veeleisende industriële werkomstandigheden. De zwaartekrachtpalletbaan - die op het eerste gezicht nogal gewoon leek - biedt EVIAN® uiteindelijk een kosteneffectieve en langetermijn oplossing voor de toekomstige ontwikkeling van het merk!
Danone Waters optimaliseert de pallethandling op de laadperrons van zijn EVIAN<sup>®</sup> fabriek
Foto 1: Bijschrift: Plaatsing van pallets met AGV's.
Danone Waters optimaliseert de pallethandling op de laadperrons van zijn EVIAN<sup>®</sup> fabriek
Foto 2: Bijschrift: De heavy-duty zwaartekrachtbanen van Interroll.

Wereldwijd contact:
Martin Regnet
Interroll (Schweiz) AG
Global PR Manager
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino | Zwitserland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers