www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

Introductie van een 100% inline pneumatische bediening

Deze nieuwe bedieningshendel van Ingersoll Rand is bedoeld om gemakkelijk ladingen van 5 tot 225 kg te laden en lossen. Samen met de standaard reeks pneumatische ladingsstabilisatoren van Ingersoll Rand, is dit het enige op de markt beschikbare model dat geheel pneumatisch is. Het apparaat heeft geen elektrische voeding. De gebruiker heeft meteen het gevoel van controle. De ergonomische positionering van de lading leidt tot een verhoogde productiviteit.

Introductie van een 100% inline pneumatische bediening
Met de inline manipulator wordt het optillen en het neerzetten van de lading intuïtief uitgevoerd via de bedieningshendel. De operator controleert alle bewegingen met één enkele hand. De hendel beschikt over een 100% gevoeligheid. De bewegingssnelheid is dus proportioneel met de door de operator verrichte inspanning. De lading kan direct op een onderdeel worden gepositioneerd met een inspanning die gelijk is aan 5% van de eigen massa.

De lading blijft gebalanceerd zolang er geen druk wordt uitgeoefend op de bedieningshendel, ongeacht de plek waar de ladingsstabilisator zich bevindt. Met een eenvoudige pneumatische sensor op de grijper kunnen twee verschillende ladingen zeer gemakkelijk worden gebalanceerd: ofwel de lege grijper of de grijper met het te verplaatsen onderdeel. De inline besturing past zich verder aan allerlei verschillende ladingen aan en begint bij circa 80% van de capaciteit van een ladingsstabilisator.

De installatie van de inline bediening is vooral eenvoudig omdat de werking geheel pneumatisch is. De meeste onderdelen (besturingskast, besturingskabel, bedieningshendel, grijpers, enz. ) zijn standaard producten van Ingersoll Rand.
Omdat alles 100% pneumatisch is, worden onderhoudsactiviteiten eenvoudiger en garandeert het apparaat een grotere betrouwbaarheid in gevallen van intensief gebruik.

De teams van Ingersoll Rand bieden aan de hand van de volgende criteria een inline besturingsmodel dat het meest geschikt is voor het beoogde doel: rails, steunen, manipulatorarmen, cyclustijd, verticaal lopend, horizontale beweging, het aantal ladingen en bijbehorende gewicht, grijper - en componenttype en de totale beschikbare hoogte.

Het Solutions-team van Ingersoll Rand kan op aanvraag tevens een specifieke en op maat gemaakte grijper ontwikkelen.

Perscontacten:
Ingersoll Rand
Aymeric Dupont-Franklin, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers