www.technologieenindustrie.com
Wachendorff

’s Werelds snelste en meest compacte PROFINET/EtherCAT encoder

Uiterst nauwkeurig en zeer dynamisch. Snel, precies en compact.

’s Werelds snelste en meest compacte PROFINET/EtherCAT encoder

Wachendorff Automation
, de in het Duitse Geisenheim gevestigde encoderfabrikant, heeft zijn absolute encoders uit de WDGA serie uitgebreid met PROFINET-IO en EtherCAT Industrial Ethernet interfaces.

Met de nieuwe WDGA58F is Wachendorff er in geslaagd om 's werelds kleinste encoder-ontwerp in zowel diameter als lengte te realiseren. Aangezien de trend naar steeds compactere systemen onverminderd doorzet, wordt hiermee waardevolle installatieruimte bespaard die cruciaal kan zijn in nieuwe of aangepaste machines. Ondanks dit unieke compacte ontwerp zorgt de invloed van de hoge belasting voor  een uitzonderlijke duurzaamheid en maximale levensduur. De PROFINET/EtherCAT encoders van Wachendorff kunnen dankzij de minimale buscyclustijden gelijke tred houden met de nieuwste PLC-technologieën.

De single-turn sectie, uitgerust met innovatieve QuattroMag® technologie, levert een resolutie van maximaal 16 bits, een nauwkeurigheid van +/- 0.0878° (12-bits), een herhalingsnauwkeurigheid van +/- 0.0878° (12-bits) en een interne dynamica van 50 μs. Voor het multi-turn gedeelte zijn de PROFINET/EtherCAT encoders van Wachendorff uitgerust met onderhoudsvrije en ruimtebesparende EnDra® technologie.

Dankzij deze uiterst nauwkeurige en zeer dynamische magnetische scantechnologieën kunnen de WDGA absolute encoders nu in tal van toepassingen worden gebruikt, waarin tot nu toe alleen optische encoders konden worden toegepast.

Installatiebouwers en werktuigbouwers profiteren daarbij tevens van het door Wachendorf Automation toegepaste modulaire systeem, in combinatie met de strikt doorgevoerde LeanQ productiefilosofie.

Meer informatie: http://www.wachendorff-automation.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers