www.technologieenindustrie.com
TECHNIFOR

XF510Cr, een compacte & hoge snelheid graveermachine

Technifor vult haar reeks van graveermachines aan met de introductie van de XF510Cr. Zeer compact en met meerdere communicatie-interfaces is dit de ideale oplossing om in de productielijn, in roterende platforms of in robotarmen te integreren. De compacte maat doet geen afbreuk aan de prestatie, aangezien de XF510Cr dezelfde capaciteiten heeft als andere modellen in de graveerreeks: hij is stil in het gebruik, levert de beste op de markt beschikbare graveersnelheden en het kan Datamatrix-codes combineren. Met de drie beschikbare modellen, de XF510Cr, XF510Sr en XF510DR (met een markeerveld van 160 mm x 50 mm), levert Technifor de meest aanpasbare oplossing voor alle graveerbehoeften van de industrie.

XF510Cr, een compacte & hoge snelheid graveermachine
In de ontwikkeling van de nieuwe XF510Cr lag de uitdaging in het ontwerpen van een compacte machine van slechts 9 kg voor een volume van 6dm3, met het behoud van de prestatieniveaus van de andere modellen in deze reeks. Hiervoor werden het mechanische systeem dat de markeerkop begeleidt en de bijbehorende elektronica herontworpen. De hoge markeersnelheid draagt ook bij aan het verminderen van de cyclustijd in productielijnen en is zeer gemakkelijk te integreren. De machine opereert geheel in realtime. De exacte positionering van de markeerkop betekent dat het, naast scoren, ook Datamatrix-markeringen kan maken met verticale percussiebewegingen.

De XF510Cr is zeer krachtig: hij kan vrijwel alle materialen markeren (vooral metalen) tot een diepte van 0,2 mm, waar andere op de markt beschikbare machines slechts ‘zachte’ materialen tot deze diepte kunnen markeren. Deze markeerkracht komt door drie factoren: de geoptimaliseerde pneumatische componenten, de specifieke hoge weerstand stylussen en een zeer rigide mechanisch hulpsysteem, welke bij beweging niet vervormt.

De XF510Cr is eenvoudig in het gebruik. De besturingsunit op afstand, de UC500, is ontworpen voor universeel gebruik. De machine bestaat uit een interface in 19 talen, met 14 typen toetspanelen en gebruikt een universele voeding geschikt voor 90 tot 250 volt. Een in een bepaald land ontworpen productielijn kan dus zonder enige aanpassing wereldwijd worden geëxporteerd. De monitoring-software is erg gebruikersvriendelijk. De software maakt gebruik van pictogrammen en stelt mogelijke multi-markeringen voor, zoals vaste tekst, variabele tekst (data, tellers, dienst, variabelen), logos en Datamatrix-codes.

De XF510Cr werkt met een markeerveld van 40 mm x 50 mm. Het geheugen is geüpgrade zodat het met 2000 markeerdocumenten overweg kan. Er zijn ook talloze opties beschikbaar, zoals kolommen, een markeerprogramma via Windows, draagbare besturingskasten, startcyclus en een noodstop.

Contact:
TECHNIFOR
Hervé POUSSET
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers