www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

Pit Boss Ontwateringspompen

De ARO Fluid Technologies divisie van Ingersoll Rand Industrial Technologies heeft een nieuwe lijn van draagbare luchtgeopereerde diafragmapompen geïntroduceerd, welke speciaal ontwikkeld zijn voor mijnbouw, bouw, pompputten en andere activiteiten waarbij een betrouwbare, ontwatering- en vaste stoffen behandelende pomp een dagelijkse noodzaak is. Pompen van Pit Boss zijn gebouwd voor de zwaarste toepassingen en garanderen hoge vloeisnelheden tot 821 L/min. Ze zijn uitgerust met een diafragma welke vier keer langer mee gaat dan concurrerende modellen. Bovendien bevatten ze een gepatenteerde luchtmotor die een zorgeloze werking garandeert zonder bevriezen of afslaan.

Pit Boss Ontwateringspompen
Pit BossTM-pompen leveren een leidende prestatie, met grote zuighoogte en indrukwekkende vloeisnelheden tot 821 L/min en kunnen hiermee de meest veeleisende taken aan. Indien er semivaste en vaste stoffen van belang zijn, dan zorgen geoptimaliseerde vloeipassages voor de verplaatsing van vloeistoffen met deeltjes tot 1" (25,4 mm) in diameter. Pit BossTM-pompen bevatten bovendien terugslagkleppen met een eenrichtingsuitlaat, wat onderdompeling mogelijk maakt wanneer het nodig is een pomp diep in een pompput of gat te plaatsen.

Pit BossTM-pompen worden gebouwd zodat ze extreme omstandigheden kunnen weerstaan en zijn zeer betrouwbaar. Tientallen jaren van ontwikkeling hebben geleid tot diafragmaontwerpen die tot vier keer langer meegaan dan concurrerende modellen. Andere pompen bevriezen regelmatig of slaan af. De gepatenteerde luchtmotorontwerpen van Pit BossTM-pompen zorgen voor een zorgeloze werking. Een verwijderbaar afgeschermde toegang houdt vreemde deeltjes uit de pomp zodat storingen, veroorzaakt door het pompen van verontreinigingen, worden geëlimineerd.
De pompen beschikken tevens over inschuifbare handvaten met comfortgrip voor een goede draagbaarheid. Ze zijn beschikbaar in drie doorlaatgroottes (1,5”, 2” en 3”). Een geïntegreerde fundatieplaat distribueert het gewicht en verzekert de werking op drassig en onstabiel terrein.

Luchtgeopereerde Pit BossTM-pompen zijn veilig en kunnen gebruikt worden in gevaarlijke en explosieve omgevingen, zonder gevaar voor ontstekingsgerelateerde vonken.

Pompen van Pit BossTM worden gebouwd met de focus op bruikbaarheid. De bouw met vergrendeling zorgt voor sneller en gemakkelijker onderhoud, vooral vergeleken met concurrerende modellen die gebruik maken van bandklemmen. Er worden ook servicekits geleverd.

Voor verdere informatie over ARO Pit BossTM-pompen kunt u contact opnemen met een lokale ARO-professional. U kunt bellen met +33 1 3007 6943 of kijk op www.fluids.ingersollrand.com.
 


Contact: Karina Visciola
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.fluids.ingersollrand.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers