www.technologieenindustrie.com
TECHNIFOR

XF530p: de draagbare oplossing voor diep graveren

In staat tot een graveerdiepte van 0,4 mm, is de XF530p de eerste draagbare diepe graveermachine ter wereld. De machine onderscheidt zich door zijn wendbaarheid en gebruikersgemak. Hij is geschikt voor zowel buizen als vlakke oppervlakten en wordt eenvoudig aan het te graveren deel bevestigd, zonder dat er andere voorspanmiddelen of aanvullende positionering nodig zijn. De machine kan hierdoor pijpleidingen (olie, mijnbouw, gas), hef- en hijsapparatuur (pallettrucks, heftrucks), terreinvoertuigen en zelfs maritieme constructies en metalen vakwerken markeren.

XF530p: de draagbare oplossing voor diep graveren
De eerste technische uitdaging voor de XF530p was om compactheid te combineren met een mechanisme dat stijf genoeg was om de bewegingen, die met het door middel van percussie graveren tot 0,4 mm diepte gepaard gaan, te ondersteunen. Om dit mogelijk te maken, gebruikten de Technifor-teams al hun ervaring, welke is ontstaan door het produceren van vele duizenden micropercussie graveermachines , om een dergelijk systeem te ontwerpen.

De XF530p – welke slechts 18 kg weegt bij een volume van enkele dm3 – is ook zeer veelzijdig. De machine heeft een markeerveld van 200 mm x 50 mm en kan veel verschillende teksten, logo’s, data, variabelen en DataMatrix-codes graveren. Het graveren kan vlak, onder een hoek of op een radiaal gekromd oppervlak plaatsvinden, waarbij verschillende typen letterkarakters (continue lijn, gescheiden markeringen of standaard 5x7 letters)gebruikt kunnen worden. De instelbare positionering betekent dat dit net zo goed op buizen en andere vormen werkt als op vlakke oppervlakten.

De XF530p is tevens een ergonomisch ontwerp. Voor een goede positionering tijdens het graveren zijn de ontspanknoppen op de handvatten geplaatst. De losse besturingsunit, de UC500, is voor wereldwijd gebruik ontworpen. Hij beschikt over een interface in negentien talen, met veertien typen keypads en gebruikt een universele stroomvoorziening tussen 90 en 250 volts. Ook de geïntegreerde monitoringsoftware is zeer gebruikersvriendelijk en garandeert een snelle weergave van graveerinformatie. Een groot van achter belicht scherm zorgt voor een snel overzicht van alle in uitvoering zijnde graveringen.

Ten slotte is de XF530p zeer toegankelijk voor talloze interfaceaansluitingen (RS232, Ethernet en 8E/4S) om een link met informatienetwerken en/of interne tracking systemen te creëren. Een eenvoudige USB-sleutel kan nummers, logo’s en historische documenten importeren of exporteren.

De geheugencapaciteit is uitgebreid om duizend markeerdocumenten te verwerken. Er zijn meerdere accessoires beschikbaar, zoals voedingskabels van 3m, 6m, 10m en 15m, evenals kabel equalizersystemen, positioneerstatieven voor metingen, disk drive code bars en DataMatrix-code drives.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers