www.technologieenindustrie.com
Amphenol Air-LB

Kabelklemmen

Het unieke ontwerp van deze kabelklemmen is zeer geavanceerd. De inherente prestatie wordt aangevuld door het eenvoudig gebruik en een uitstekende kabelbescherming. De siliconen overmoulding op het binnenste oppervlak vermijdt beschadiging van de kabels door trillingen of schokken, en maakt een axiale beweging voor aanpassingen mogelijk.

Kabelklemmen
Eenvoudig te gebruiken
De natuurlijk gekleurde en de flexibele thermoplastische kabelklemmen zorgen voor een gemakkelijke bevestiging van kabelbomen. Het ontwerp is robuust: het gebruikte materiaal, Polyamide 6.6, is bestand tegen ruwe omstandigheden en keert na de vervorming terug in zijn oorspronkelijke vorm. De kabelklemmen worden, nadat de kabelboom op de juiste manier is geplaatst, gesloten met behulp van bevestigingsmiddelen met een breedte van 5 mm. De kabelboom valt ook in open toestand niet uit de klem wanneer de opening naar beneden is gericht. De klem is eenvoudig aan een constructie te bevestigen met een M5 schroef en een sluitring (er zijn ook alternatieve bevestigingsmiddelen beschikbaar). Dit betekent dat deze kabelklemmen overal aan een constructie kunnen worden bevestigd voordat de bekabeling heeft plaatsgevonden, of juist nadat de apparatuur van kabels is voorzien.
 
 
Kabelbescherming
De siliconen binnenlaag dempt schokken en trillingen en voorkomt kabelschade. Het van een rand voorziene contactoppervlak tussen de klem en de kabel maakt axiale kabelbeweging mogelijk. Op deze manier zijn alle bewegingen van de constructie waaraan de klem bevestigd is mogelijk, zonder dat er klemmen of kabels worden afgescheurd. De siliconenlaag strekt zich over de volledige breedte van de klem, zodat het afknellen van de kabelboom wordt voorkomen wanneer de klem volledig gesloten is.
 
Prestatie en kenmerken
De kabelklemmen zijn opmerkelijk goed bestand tegen zware omgevingen: ze kunnen worden gebruikt bij temperaturen tussen – 55 °C en + 150 °C, ze zijn vuurbestendig en voldoen hiermee aan de UL 94 V0 standaard. Ook zijn ze bestand tegen de meeste minerale en synthetische oliën. Ze zijn in acht maten beschikbaar voor kabelbomen, met diameters variërend van 5 tot 48 mm: met slechts acht klemmaten wordt in de gehele reeks kabelboomdiameters voorzien.
De kabelklemmen zijn daarom vooral geschikt voor toepassingen waarbij schokken of hevige trillingen plaatsvinden, maar ook voor applicaties in zware omgevingen of die onderhevig zijn aan hoge of lage temperaturen, zoals bewegende of trillende productieapparatuur en machines (bijvoorbeeld liften, trillende machines, robots), tunnels, enz.
Als dochteronderneming van de Amphenol Corporatiegroep (met een verkoop van 3,25 miljard dollar in 2008), werken er op industriële sites in het noordoosten van Frankrijk 220 personen bij Amphenol Air LB Frankrijk.
Amphenol Air LB Frankrijk is een specialist in technische oplossingen voor zware omgevingen en ontwerpt, produceert en vermarkt afgeschermde connectoren (rechthoekige en ronde, al dan niet modulair), snelkoppelmodules en bevestigingssystemen voor spoorwegen, industrie en luchtvaart.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers