www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Advance SmartLine transportband spoort goed bij ZyroFisher

Sant'Antonino, Zwitserland. ZyroFisher is een van de grootste particuliere distributeurs van onderdelen, accessoires en kleding voor de Britse en Ierse fietsmarkten. Als experts in multibrand distributie vertegenwoordigt ZyroFisher meer dan 50 toonaangevende merken van wereldklasse en levert het ook eigen Altura producten aan speciaalzaken - een behoorlijke uitdaging voor de materiaalstroom.

Advance SmartLine transportband spoort goed bij ZyroFisher

Als bedrijf dat continu streeft naar het hoogste niveau van klantenservice, zorgde een fusie van bedrijven en een snelle omzetgroei bij ZyroFisher voor een aantal flinke obstakels. Met een dagelijkse verzending van meer dan 800 pakketten, ging het bedrijf op zoek naar mogelijkheden om de werkzaamheden te stroomlijnen en de magazijndoorstroom te versnellen door de efficiency van hun dagelijkse orderverwerkingsproces te verbeteren. ZyroFisher nodigde daartoe Advance Automated Systems Ltd. uit om de bestaande handlingmethoden te evalueren. De ervaren Britse transportbandfabrikant stelde verbeteringen voor, waaronder de aanschaf van een innovatief handlingsysteem met energiezuinige 24V DC technologie en MultiControl, beide ultramoderne en cruciale componenten van Interroll.  

Slimme oplossingen voor het transporteren van bakken, dozen en kartons

Vanwege de voornamelijk handmatige aanpak van orderverzameling, verpakking en verzending in de 9300 m2 tellende Darlington vestiging van ZyroFisher, werd gezocht naar een oplossing om het transport van goederen van de verpakkingsruimte naar de expeditie efficiënter te maken. De technici van Advance kwamen met het idee om een op maat gemaakte, van zones voorzien, SmartLine rollenbaan te bouwen die de dozen van verschillende grootte rechtstreeks naar de expeditie-trailer transporteert. SmartLine is een innovatief stuwdrukvrij transportsysteem met energiezuinige 24V DC technologie van Interroll. Het bevat de perfecte combinatie van een geluidsarme RollerDrive EC310 en de MultiControl, die samen de inbedrijfstelling van het systeem op locatie vereenvoudigen en verkorten.

Interroll MultiControl is een netwerkkaart waarmee vier zone-sensoren en vier RollerDrive EC310 kunnen worden gekoppeld en direct kunnen worden geïntegreerd op veldbusniveau. Real-time communicatie via PROFINET, EtherNet/IP en EtherCAT kan met elke MultiControl worden gerealiseerd door een eenvoudige instelling. Het configureren van de sensor of RollerDrive gebeurt via PLC software, een web gebruikersinterface of via de Interroll teach-in procedure. Dit maakt tevens automatische adressering mogelijk en levert informatie over de volgorde van alle aangesloten MultiControl- of transportzones binnen de transportinstallatie. Dit garandeert een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling op locatie. De beschermingsklasse IP54 voldoet aan de eisen die aan industriële installaties worden gesteld. De Interroll MultiControl kan worden gebruikt bij temperaturen tussen -30°C en +40°C. Plug & play technologie maakt, indien nodig, snelle en eenvoudige vervanging mogelijk. Daarbij is geen adressering of configuratie nodig.

Advance´s automatiseringsoplossing

De voorgestelde automatiseringsoplossing van Advance is flexibel, modulair en efficiënt in gebruik. Elke afzonderlijke transportinstallatie wordt apart aangedreven en werkt alleen als er containers aanwezig zijn; als deze eenmaal zijn verwijderd, stoppen de transportinstallaties, maar staan wel nog paraat voor goederentransport. Indien nodig kunnen de goederen zich over de gehele lengte van de transportband ophopen. Om de toegang via het magazijn niet te veel te beperken, werd het transportsysteem uitgerust met toegangshekken voor liften, zowel in enkele breedte (voor voetgangers-/brandevacuatie) als in dubbele breedte (voor pallettoegang).

Alle hekken zijn voorzien van gasdrukveren waardoor ze gemakkelijk en veilig te tillen zijn. Een uitschuifbare zwaartekracht-rollenbaan voor belading aan de achterzijde van een box-oplegger maakt de configuratie compleet. Het slimme moderniseringsproject van Advance Automated Systems sloot perfect aan bij de activiteiten van ZyroFisher en stelde hen in staat om de complexe goederenstroom te optimaliseren en de doorloop te versnellen.

Als ervaren producent en system integrator van transportbandsystemen vertrouwt Advance op de toonaangevende 24V-technologie en -besturingen van Interroll als cruciale elementen voor haar totale systeemoplossingen. 

De meest energiezuinige en economische manier van dozentransport 

Shaun Graham, Marketing Manager van Advance Automated Systems, voegt toe: "Het modulaire en flexibele ontwerp van de Advance SmartLine stuwdrukvrije transportband werd uiteindelijk geïnstalleerd, als zijnde de meest energiezuinige en voordeligste methode om dozen rechtstreeks naar de expeditie-trailer te transporteren en zo de workflow van ZyroFisher te stroomlijnen. In het systeem werd gekozen voor de RollerDrives en MultiControl kaarten van Interroll, als componenten die ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid bieden. Als innovatieve transportoplossing op maat heeft de Advance SmartLine een uitstekende reputatie als het gaat om complexe uitdagingen op het gebied van intern transport. De componenten die wij van Interroll inzetten hebben bij dat succes een doorslaggevende rol gespeeld.»

 

 

Advance SmartLine transportband spoort goed bij ZyroFisher

 
Advance SmartLine transportband spoort goed bij ZyroFisher

Perscontact
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it."This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com


Contact (Holland)
Interroll Fördertechnik GmbH
Höferhof 16 | 42929 Wermelskirchen | Duitsland
Alex van Dijk
+31 629527790
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers