www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Een kilometer lang Interroll MCP in het nieuwe ePRICE magazijn

Sant'Antonino, Zwitserland; Milaan, Italië, 10 mei. 2018. ePRICE heeft system integrator Incas S.p.A. het ontwerp en de bouw gegund van een compleet logistiek systeem van een nieuw distributiecentrum in Truccazzano (Milaan). Interroll leverde de oplossingen voor de handling van de goederen in het nieuwe ePRICE magazijn.

Een kilometer lang Interroll MCP in het nieuwe ePRICE magazijn
Het nieuwe geautomatiseerde magazijn van ePRICE, het eerste Italiaanse e-commercebedrijf, staat in Truccazzano, net voor de poorten van Milaan. Het ‘greenfield’ project werd gegund aan system integrator Incas, die de distributielocatie ontwikkelde en ontwierp.

De Italiaanse e-commercemarkt heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt met in 2017 een groei van +17% ten opzichte van het jaar ervoor, waarmee de totale waarde van online aankopen op EUR 23,6 miljard uitkomt.* Deze enorme groei bracht ePRICE ertoe om de logistiek van zijn uitgebreide productprogramma te herzien en te besluiten tot de bouw van een nieuw magazijn. Ontwerp en ontwikkeling werden aan Incas gegund. Incas deed op hun beurt een beroep op Interroll voor zijn material handling technologie.

De behoefte aan perfecte logistieke processen heeft momenteel de hoogste prioriteit in snelgroeiende markten, zoals de e-commerce. De efficiency en flexibiliteit van zowel Incas als Interroll resulteerden in een distributiecentrum dat gereed is voor de verwachte volumestijgingen als gevolg van een groeiende consumentenvraag. Het magazijn is volledig geautomatiseerd en maakt een veel efficiënter en effectiever beheer mogelijk van de leveringstoewijzingsfase die door de onlineaankopen op ePRICE wordt getriggerd.

De pallets, opgesplitst in pakketten, komen het opslagmagazijn in via het Modular Conveyor Platform (MCP) van Interroll en worden vervolgens via het MCP uit het magazijn naar de orderverzamelzone getransporteerd voor verdere ordervoorbereiding. Daar worden de pallets gewogen, omsnoerd, worden barcodes uitgelezen en worden etiketten bedrukt en aangebracht. De totale lengte van het geïnstalleerde MCP bedraagt bijna één kilometer (920 meter). Binnen het MCP werden in totaal 10150 rollen en 560 RollerDrive units en evenveel fotocellen geïnstalleerd.

Hoofdelement van het platform is een robuust, modulair systeem dat de verschillende elementen van de transportsystemen integreert tot een complete materiaalstroomoplossing die de benodigde logistieke diensten levert. De modulaire opbouw van het platform zorgt voor eenvoudige plug-and-play installatie met gegarandeerde flexibiliteit en schaalbaarheid. De modules zijn voorgemonteerd, waardoor de installatie van het systeem wordt vereenvoudigd. Om toegang te krijgen tot de verschillende niveaus van het MCP zijn door Interroll tevens RM6008 liften geïnstalleerd.

Claudio Carnino, verkoopdirecteur en woordvoerder van Interroll Italia, benadrukte de uitstekende samenwerking met Incas. "Het was een eer om met Incas samen te werken aan de geoptimaliseerde opslag voor deze grote Italiaanse e-commerce speler," vertelde hij. "De sector is in volle expansie en een perfecte interne logistiek is daarbij cruciaal voor de hoogste eindklanttevredenheid. Interroll beschikt niet alleen over het product en de technologie, maar ook over de benodigde ervaring om het doel te realiseren.”

Een kilometer lang Interroll MCP in het nieuwe ePRICE magazijn

 
Een kilometer lang Interroll MCP in het nieuwe ePRICE magazijn


 


 

Perscontact (wereldwijd)
Martin Regnet
Gobal PR-manager
Interroll (Schweiz) AG
+41 91 850 25 69
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com


Contact (Holland)
Interroll Fördertechnik GmbH
Höferhof 16 | 42929 Wermelskirchen | Duitsland
Alex van Dijk
+31 629527790
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.nl


 
 
 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers