www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

De Ingersoll Rand pneumatische balancer viert vijftigjarig bestaan

De Ingersoll Rand pneumatische balancer viert vijftigjarig bestaan
In 1959 ontwikkelde en perfectioneerde Zimmerman (sindsdien overgenomen door Ingersoll Rand) een hefwerktuig dat het werkgemak in vele industriële sectoren voorgoed zou veranderen. Gebaseerd op een zeer eenvoudig systeem, heeft de pneumatische balancer een aantal voordelen ten opzichte van een pneumatisch hijstoestel: het kent een zeer laag verbruik (nauwelijks eenvijftigste van dat van een conventioneel systeem) en een hoge hefsnelheid (tot 2 meter per seconde). Maar bovenal is de balancer beroemd om het grote werkgebied, dat een exacte positionering van de ladingen mogelijk maakt in een gebied van 40 cm, zonder dat het de gebruiker enige inspanning kost.

De vraag naar deze apparatuur steeg aanzienlijk in de jaren zestig van de vorige eeuw. In verschillende sectoren zag men in dat de productiviteit en het comfort voor de gebruiker door het gebruik van dit systeem tegen schappelijke kosten verbeterd kon worden. Tevens zorgden de betrouwbaarheid en het onderhoudsgemak van pneumatische balancers ervoor dat ze al snel op een groot aantal productiesites werden geïnstalleerd.

De balancer heeft in de loop der tijd vele verbeteringen doorgemaakt, zowel in het ontwerp als in prestatie. Hun hef- en zaksnelheid en laadcapaciteit zijn aanzienlijk verhoogd. Door de ontwikkelingen in pneumatische technologie van de afgelopen jaren is de balanceerder getransformeerd in een intelligent handling apparaat.

Om dit vijftigjarig bestaan te vieren, heeft Ingersoll Rand tot eind juni 2009 een aanbieding voor balancer- en giekkraanpakketten, maar ook voor balancer- en kraanarmpakketten. U kunt voor verdere informatie contact opnemen met uw dealer.

Contact:
Aymeric Dupont-Franklin
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers