www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

Draadloze slijpmachines

De IQv draadloze reeks van Ingersoll Rand is uitgebreid met twee nieuwe rechte slijpers – GR25 en GS25 – en een haakse slijper, de GC25. Met een gewicht van 1,25 kg en een maximale snelheid van 27.500 omwentelingen per minuut bieden ze de hoogste toeren / gewicht verhouding die op de markt verkrijgbaar is. De gereedschappen zijn bedoeld voor het werken aan carrosserieën van auto’s, algemeen metaalwerk, constructiewerkzaamheden en voor de slotenmakerindustrie.

Draadloze slijpmachines
De nieuwe draadloze slijperreeks bestaat uit drie producten: de GR25 voor de carrosseriebranche, de GS25 voor de lichte industrieën (het slijpen van de oppervlakte vóór het lassen, het snijden van dun plaatstaal of kabel, voor slotenmakeractiviteiten en ander metaalwerk), en de GC25 voor alle toepassingen.

Elke slijptol beschikt over de IQv Grip twist-to-lock bevestiging (waarvoor patent is aangevraagd)die de batterij in het gereedschap klemt voor een zo sterk en secuur mogelijk ontwerp. Daarnaast zijn ze compatibel met alle 14.4V IQv batterijen.

De gereedschappen zijn uitgerust met een geoptimaliseerde hoog performante 0.35 Hp motor, die een indrukwekkend vermogen levert dat de meeste pneumatische die slijpmachines overstijgt. Ze zijn tevens voorzien van een geavanceerde overbrenging voor een optimale duurzaamheid – dezelfde bewezen haakse kop en kraag als bij de pneumatische rechte slijpmachines van Ingersoll Rand. Ze beschikken tevens over een exclusieve motorregeling, welke zorgt voor een langere levensduur van het gereedschap door het voorkomen van motorschade door hitte of haperen. De variabele snelheidsfunctie kent een veiligheidsslot, dat de snelheidsregeling verzorgt en tevens het onbedoeld opstarten van het gereedschap voorkomt.


Contact:
Frédéric Volante
Marketing Manager, Industrial Maintenance, ESA
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers