www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Pepperl+Fuchs introduceert nieuwe optische sensoren voor langere afstanden

’s-Hertogenbosch, mei 2018 - De foto-elektrische sensoren R200 en R201 van Pepperl+Fuchs maken toepassingen met een langer bereik mogelijk. Net als het compacte R100-, R101- en R103-gamma, combineren de beide nieuwe reeksen consequent alle voordelen van foto-elektrische sensoren met die van een groter ontwerp, wat ze geschikt maakt voor specifieke montagesituaties. Het gebruik verloopt intuïtief en is identiek voor alle reeksen en de gestandaardiseerde IO Link-verbinding via het recentste Smart Sensor-profiel maakt ook een eenvoudige en betrouwbare integratie van de sensoren mogelijk.

Pepperl+Fuchs introduceert nieuwe optische sensoren voor langere afstanden

Dankzij de R100-, R101- en R103-serie, evenals de nieuwe R200- en R201-sensoren, is het eenvoudiger om de juiste sensor te kiezen. Gebruikers profiteren ook van een maximale flexibiliteit in elke toepassing en elke montagesituatie. De nieuwe series beschikken over de robuuste DuraBeam-lasertechnologie en de uiterst nauwkeurige Multi Pixel-technologie (MPT) voor afstandsmeting. De gestandaardiseerde werkwijze voor alle types en in alle applicaties én de IO Link-interface faciliteren de parametrering van de sensoren tijdens de inbedrijfstelling en als er een verandering moet worden doorgevoerd.

Identieke werkingsprincipes
De nieuwe R200- en R201-series hebben allebei dezelfde foto-elektrische werkingsprincipes: thru-beam-sensoren, retroreflecterende sensoren met een polarisatiefilter en een duidelijke objectherkenning, energetische diffuse mode-sensoren, sensoren met achtergrondonderdrukking en voorgrondonderdrukking, meten van lichtbarrières met twee schakelpunten en afstandssensoren.

Perfect gebruiksgemak
Alle reeksen hebben een intuïtieve en identieke ‘look and feel’ tijdens het parametreren. Een snelle en eenvoudige aanpassing van de sensor wordt gegarandeerd door een multiturn potentiometer en een drukknop, die een gecombineerd bedieningselement vormen. Drie LED's visualiseren de configuratie, status en diagnose. Binnen alle reeksen profiteert de gebruiker van deze gestandaardiseerde werkwijze: de ‘look and feel’ bij het parametreren van een thru-beam-sensor, een retroreflectiesensor of een diffuse modus sensor uit de R100, R101 of R103 reeks is hetzelfde als voor de R200- en R201-reeks. Dit geldt ook voor meettoestellen met meerdere schakelpunten of afstandssensoren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers