www.technologieenindustrie.com
MICHELL

Elimineer wachttijden met de MDM300 Geavanceerde Dauwpunt Hygrometer

Dauwpunten van maarliefst -70°C kunnen nu in minder dan 10 minuten nauwkeurig worden gemeten –in veel gevallen zelfs nog sneller. De MDM300 geavanceerde dauwpunt hygrometer van Michell Instruments kan technici elk jaar weken aan wachttijd besparen. De voornaamste toepassingsgebieden van de MDM300 zijn persluchtdrogers, kwaliteitscontroles van medische gassen, droge luchtdrogers voor spuitgieten, SF6 in hoogspanningsschakelmaterieel , de productie en toevoer van industriële gassen, het drogen van pijpleidingen, metallurgie, enz.

Elimineer wachttijden met de MDM300 Geavanceerde Dauwpunt Hygrometer
Recent onderzoek naar de werking van de keramische sensortechnologie van Michell Instruments heeft de MDM300 geholpen bij het leveren van snellere meetresultaten. Deze uiterst snelle respons vertrouwt niet op het drogen van de sensor door een droogmiddel. Dit houdt in dat elke meting snel plaatsvindt –niet alleen de eerste meting van de dag – waardoor het mogelijk wordt om iedere dag veel meer metingen te verrichten.

Dit is echter niet de enige manier waarop de MDM300 de wachttijd verkort. Efficiënte nikkel-metaalhydride batterijen en vermogensmanagement bieden de gebruiker 48 uur aan gebruik tussen het opladen – wat veel meer tijd laat voor het uitvoeren van metingen in het veld. Daarnaast kan een platte batterij, dankzij de intelligente oplader, in slechts 20 minuten tot 90% worden opgeladen.

Met zijn Bluetooth aansluiting kan de MDM300 draadloos op een PC worden aangesloten. Dit betekent dat er niet langer tijd verloren gaat aan het lokaliseren, ontwarren en aansluiten van kabels. De opstelling van het instrument en het downloaden van gelogde gegevens is dus snel en eenvoudig.

Er is een aantal kosteneffectieve en gemakkelijk te dragen sampling systemen voor de MDM300 beschikbaar. Deze garanderen nauwkeurige metingen en dragen bij aan een langere levensduur van de sensor. Ze variëren van eenvoudige vaste openingen voor lage druk meting tot hoogstaande configureerbare sampling systemen voor drukken tot 400 BarG, ontworpen voor gebruik in aardgas en andere veeleisende procesomgevingen.

Voor een maximale flexibiliteit kunnen metingen worden uitgevoerd door middel van externe sensoren die gemakkelijk op de MDM300 aan te sluiten zijn. Deze sensoren kunnen gebruikt worden om het dauwpunt, druk of temperatuur weer te geven, of om de weergegeven vochtparameters van druk- en temperatuurcompensatie te voorzien.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers