www.technologieenindustrie.com
Steute

Opstap tussen draadloze sensor en IT-systeem

Sensor Bridge als middleware voor sWave.NET®

Opstap tussen draadloze sensor en IT-systeem
Met de Sensor Bridge presenteert de business unit ‘Wireless’ van steute een nieuwe en belangrijke component voor zijn draadloze netwerk sWave-NET®. Als klassieke middleware verwerkt deze software-interface alle berichten die worden ontvangen van draadloze schakelapparaten in het veld en zijn gebundeld door access points. De Sensor Bridge stuurt deze berichten vervolgens door naar applicaties die speciaal voor dit doel zijn geregistreerd.

Installatie van de sWave.NET® Sensor Bridge in een fabriek slaat een brug tussen de hoge veiligheidseisen in een productiehal enerzijds en de geïntegreerde wereld van digitale diensten anderzijds. De Sensor Bridge fungeert als "vertaler" tussen verschillende protocollen en het beheerniveau van het draadloze sWave.NET® netwerk.

Vereenvoudigde data-integratie, veilige lokale pre-processing en gedetailleerde gebruiksstatistieken zijn eveneens functies van de Sensor Bridge, waardoor deze gekwalificeerd kan worden als een centrale data-hub voor geavanceerde productieomgevingen en digitale bedrijfsmodellen in de industrie.

Dankzij de universele connectiviteit van de interface kan de sWave.NET® Sensor Bridge worden geïntegreerd in elk type productieomgeving. De reeks ondersteunde protocollen neemt voortdurend toe en omvat momenteel bijvoorbeeld REST (XML/json), http(s) Notificaties en MODBUS TCP, zonder dat hiervoor extra hardware nodig is.

De eerste toepassingen voor de sWave.NET® Sensor Bridge worden momenteel gerealiseerd in E-Kanban systemen en in de communicatie tussen automatisch geleide voertuigen (AGV) en hun bovenliggende besturingssystemen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers