www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Eplan vestigt nieuw kantoor in China

Op 8 juni werd de nieuwe vestiging van Eplan in Shanghai (China) met in totaal 230 gasten feestelijk geopend. Tijdens het speciale evenement zei managing director van Eplan Haluk Menderes over de toekomst van Eplan, de toonaangevende leverancier van engineeringssoftware-oplossingen in Europa,: "We zullen blijven groeien in China - de omstandigheden hiervoor zijn uitstekend.

Eplan vestigt nieuw kantoor in China

"Haluk Menderes.jpg: "We zullen blijven groeien in China - de omstandigheden hiervoor zijn uitstekend," zei managing director van Eplan Haluk Menderes tijdens het openingsevenement. 

Bill Qin, president van Eplan Greater China, begon de indrukwekkende openingsbijeenkomst in het Hongqiao Jin Jiang Hotel Shanghai met zijn keynote-toespraak "excelleren door innovatie". Hij gaf een overzicht over de digitale productie en actuele ideeën over innovatieve engineering; volgens hem zal het industrieel ontwerpen de barrières richting productie verder wegnemen. De doelstellingen van Eplan in China zijn helder: toonaangevend engineeringdesign moet de intelligente productie in China vooruit helpen. 

In zijn presentatie over smart engineering, Industrie 4.0 en intelligente productie benadrukte Haluk Menderes de noodzaak van geïntegreerde processen - van de engineering tot en met de productie. "China verkeert in een uitstekende positie hiervoor en zal innovatie, smart engineering en productie 4.0 bij onze klanten blijven bespoedigen." 

 

Experts in discussie over de toekomst  

Een ander hoogtepunt van het evenement was een rondetafeldiscussie met als thema "Digital Engineering Transformation" onder leiding van dr. Pei Huang, chef-redacteur van het tijdschrift e-works, en Yingzhang Pan, president van het online-portaal gongkong.com. Professor Ming Chen, adjunct-directeur van de Chinees-Duitse Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Daming Lu, vice-president van de Chinese Mechanical Engineering Society, maakten ook deel uit van de groep deskundigen. Yanhua Peng, CEO van CISDI Electric Technology en Bin Qian, CIO van de Haitian Group, spraken over thema's als standaardisering en modulaire engineeringsgegevens, de concurrentiepositie van Duitse bedrijven en ook over "new engineering" in China. Ook de general manager van Vogel Business Media in China, Jie Xiao, en dr. Carsten Metelmann, vice-president Asia-Pacific van Eplan, namen deel aan het rondetafelgesprek.

 

Getallen, gegevens, feiten 

Eplan is sinds 2005 in China vertegenwoordigd en blijft groeien. Momenteel telt Eplan meer dan 50 medewerkers in China op tien verschillende locaties, waaronder Shanghai, Beijing, Chengdu en Shenzhen. De Chinese kantoren richten zich in het bijzonder op de machinebouw, de automobielindustrie en de energietechniek, een richting die in vrijwel alle sectoren sterk aan het groeien is. Chinese bedrijven zoals Shanghai Electric, Chery en CRRC vertrouwen, net als andere global players, op de deskundigheid van oplossingenaanbieder Eplan. Samen met schakelkast- en IT-oplossingenaanbieder Rittal en automatiseringsspecialist Rittal Automation Systems, zusterbedrijven binnen de Friedhelm Loh Group, heeft de onderneming een uniek aanbod voor besturings- en schakelkastbouwers op de Chinese markt.

Eplan vestigt nieuw kantoor in China
Rondetafel: De deelnemende deskundigen aan de rondetafeldiscussie met als thema "Digital Engineering Transformation": Ming Chen, Jie Xiao, dr. Carsten Metelmann, dr. Pei Huang, Yingzhang Pan, Bill Qin, Yanhua Peng en Bin Qian (v.l.n.r.)

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers