www.technologieenindustrie.com
FMB

Uiteenlopende onderwerpen – nog slechts enkele standplaatsen vrij

FMB verwacht meer dan 500 exposanten

Uiteenlopende onderwerpen – nog slechts enkele standplaatsen vrij
Ongeveer vier maanden voor de start van de 14de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw in Bad Salzuflen kan de beursorganisator de commerciële activiteiten richting de exposanten afronden en zich concentreren op het trekken van bezoekers. Christian Enßle, portfoliomanager van Clarion Events Deutschland GmbH: "De hallen zijn zo goed als volgeboekt. We houden alleen nog een paar standplaatsen vrij voor laatboekers en rekenen met meer dan 500 exposanten."

Zo vroeg waren de hallen van de FMB nog nooit volgeboekt. Dat wijst op een nog altijd groeiende belangstelling van machinebouwers en hun toeleveranciers voor deze beurs, die in veel opzichten heel anders is dan de bekende industriebeurzen. De FMB verzamelt exposanten uit alle sectoren van de toeleveringsketen in de machinebouw – van de kunststof- en metaalverwerkende bedrijven en de aandrijf-, elektro- en besturingstechniek tot dienstverleners voor constructie, logistiek, productie en onderhoud. En ook inkijkjes in de productie van morgen ontbreken niet, want het machinebouw topcluster "Intelligente Technische Systemen - it’s OWL" stelt samen met de hogescholen en instituten uit de regio Ostwestfalen-Lippe voorbeelden van de projectactiviteiten voor.

Ondanks deze brede opstelling is de beurs compact. Want op de FMB – en dat is nog een bijzonderheid – worden de stands bewust klein gehouden omdat het persoonlijke gesprek op de eerste plaats staat.

De sterkste sectoren van de 14de FMB zijn, zoals in de voorgaande jaren, de drie productgroepen aandrijftechniek, besturings- en regeltechniek en montage-, hanterings- en automatiseringstechniek. Eveneens duidelijk aanwezig zijn de 'klassiekers' in de toeleveringsindustrie, d.w.z. de fabrikanten van machineonderdelen, modules en systemen. In deze productgroep zijn de metaal- en kunststofverwerkers samengenomen die voor de machinebouw werken en bijvoorbeeld gegoten, gedraaide, gefreesde en gestanste onderdelen, spuitgegoten kunststofonderdelen of klantspecifieke metalen plaatconstructies produceren.

Christian Enßle: "Bij alle discussies rond digitalisering, netwerken en Industrie 4.0 – die ook op de beurs natuurlijk intensief worden gevoerd – moet je niet vergeten: de machines zijn en blijven fysieke constructies. Op veel industriebeurzen tellen de metaal- en kunststofverwerkers als toeleveranciers van de machinebouw steeds minder mee. Wij bieden ze nog steeds een forum, en de exposanten uit deze sector merken dat er grote belangstelling is onder de bezoekers."

De 14de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 7 tot 9 november 2018 in het beurscentrum Bad Salzuflen. Een actuele lijst van exposanten kan worden gedownload op www.fmb-messe.de

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers