www.technologieenindustrie.com
FMB

Ter afsluiting van de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw 2018

FMB maakt een positieve balans op: Meer exposanten – meer bezoekers – aantrekkelijke nieuwigheden

Ter afsluiting van de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw 2018
Toeleveranciersbeurs Machinebouw maakt organisator Clarion Events algemeen een positieve balans op: met 562 bedrijven kon de beurs een recordaantal exposanten aanbieden. Het aantal bezoekers nam toe tot ongeveer 6.680. De eerste analyses tonen aan dat de bezoekers ook langer aanwezig waren op de beurs in vergelijking met de vorige jaren.

Een reden daarvoor zou het aantrekkelijke lezingenprogramma kunnen zijn, waarbij op drie beursda-gen telkens een centraal thema werd behandeld (Modern onderhoud, Bouwstenen voor Industrie 4.0-compatibele productie, Topcluster it´s OWL) en dat algemeen veel bezoekers lokte. Met de „Dag van het onderhoud” werden tijdens de eerste dag van de beurs doelgericht bezoekers uit de produ-cerende industrie aangesproken. Daarmee breidt de beurs haar doelgroep uit tot buiten de machi-nebouw: ook dat is een reden voor de toename van het aantal bezoekers.

De aantrekkelijkheid van de beurs vanuit het oogpunt van de exposanten wordt ook duidelijk aan het feit dat vele bedrijven de FMB gebruikten om nieuwigheden voor te stellen. Enkele voorbeelden: De firma KTR Systems GmbH toonde voor het eerst haar „Coupling Alignment System” (CAS) – een systeem voor het detecteren en afregelen van asafwijkingen bij lopende (pomp-)aandrijvingen. Ook aan de stand van de firma Nölle und Nordhorn GmbH was er met het functiemodel van een modulair registratiesysteem voor meetgegevens met cloud-verbinding een echte innovatie te zien en meteen ook een systeem dat perfect past bij de nieuwe focus van de FMB op innovatief onderhoud.

Bij de gemeenschapsstand van de topcluster it´s OWL stelden de hogescholen en onderzoeksinstel-lingen uit de regio o.a. een mini-robotsysteem voor het autonome en flexibele transport van kleine voorwerpen in de productie voor. De aandacht van het publiek ging in het bijzonder uit naar de „Molded Interconnect Devices”-technologie die werd ontwikkeld door het Fraunhofer IEM. Deze technologie maakt het mogelijk om driedimensionale kunststofonderdelen te bedrukken met stroomvoerende elementen en creëert zo nieuwe vrijheden bij het design en de productie van mechatronische componenten.
Dit maakt dat de organisatoren aan het einde van de beurs een positieve eindconclusie kunnen trekken, temeer omdat vele exposanten nog tijdens de beurs gereserveerd hebben voor de 15de FMB die zal plaatsvinden van 6 tot 8 november 2019.

Al even positief gaat de blik richting zuiden – naar de 3de FMB-Süd op 20 en 21 februari 2019 in Augsburg. Ook voor het „kleine zusje” van de gevestigde FMB waren de drie dagen in Bad Salzuflen een groot succes. Christian Enßle, Portfolio Manager van Clarion Events Deutschland GmbH: „Vele exposanten hebben zich tijdens de beurs geïnformeerd over de nieuwe FMB-Süd. Sommigen hebben ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om meteen ter plaatse te reserveren.”

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers