www.technologieenindustrie.com
TECHNIFOR

TF410: economisch lasermarkeren

TF410, de nieuwe fiberlaser markeeroplossing van Technifor is het instapmodel voor middelgrote en grote serietoepassingen: automotive, medische, elektrische of mechanische componenten, etc. Bijzonder economisch is dat de TF410 is uitgerust met een 10W laser en dat met dezelfde compactheid en bewezen prestaties, in termen van markeerkwaliteit en schrijfsnelheid, als die het vroegere 20W model, de TF420, zo succesvol heeft gemaakt.

TF410: economisch lasermarkeren
Een groot voordeel van de Tf410 is de eenvoudige integreerbaarheid. De 1.06 mm laserlichtbron ondergebracht in de aparte besturingsunit, de moderne elektronica en het kleine aantal optische componenten resulteren in een markeerkop die een volume van 10 dm3 inneemt, de helft van de vorige modellen (diode-pumped laser). De lichtstraal wordt via een optische vezel naar de markeerkop geleid. De afzonderlijke besturingsunit kan in een 19” rack worden gemonteerd en bevat een ingebouwd buffergeheugen. De TF410 biedt alle voordelen van fiberlasers, met name langere levensduur en verbeterde betrouwbaarheid.

In de eerste plaats is de levensduur van de bron vijf keer zo lang dan die van een diode-pumped YAG laser. Ten tweede zijn de markeerkop en de besturingsunit van de ontworpen met het kleinst mogelijke aantal mechanische en optische componenten (alles is met vezels uitgevoerd, afgedicht en in één geheel opgebouwd) teneinde onderhoud te reduceren en drift in de instellingen van optische componenten te vermijden, zodat een constante markeerkwaliteit over langere tijd wordt verkregen en een minimum aan service is vereist. Tenslotte is de machine ontworpen met alarminstallaties tegen elke soort verkeerd gebruik, zelfs de markering van spiegelende producten.

De TF410 markeeroplossing bevat Technifor’s intuïtieve en ergonomische T700W markeerprogramma. De interface kan worden gebruikt om de meest simpele markeringen te programmeren in niet meer dan vijf toetsaanslagen. Het programma beheert traceability data (serienummers, variabelen, Data Matrix codes, barcodes etc) en het kan eenvoudig verbinding maken met productiedatabases (ODBC, Excel, ASCII, etc.). Logomarkering is eveneens mogelijk (PLT, JPEG, BMP, DXF). Materiaalbibliotheken met voorgeprogrammeerde instellingen zijn voorzien, samen met het genereren van log-files.

Het TF410 systeem kan hoge-contrast markeringen aanbrengen op een brede range van materialen, inclusief kunststoffen, metalen en keramiek, alsmede op moeilijke oppervlakken als staal en titanium. Het biedt een groot aantal markeervarianten dankzij de ruimtelijke en temporele optische kwaliteit.

Technifor biedt optioneel hulp bij integratie en klantspecifieke installatie, naast andere integratiemodule opties, inclusief een geautomatiseerde plaataanvoer en een draaitafel. Het markeren van monsters of van eerst geproduceerde werkstukken is eveneens mogelijk.

Afbeelding 1: TF410 laser ingebouwd in een class 1 mini-station (optioneel).
Afbeelding 2: TF410 lasermarkeerkop en besturingsunit.
Afbeelding 3: TF410 lasermarkering van een serienummer en identificatie.
Afbeelding 3: TF410 Data Matrix lasermarkering.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers