www.technologieenindustrie.com
3M Gas & Flame Detection

Handel nu en voorkom overschrijding van nieuwe grenswaarden voor blootstelling op de werkplek

3M™ Gas & Flame Detection adviseert bedrijven of openbare diensten die niet voldoen aan de bijgewerkte grenswaarden voor blootstelling aan chemische stoffen op de werkplek, dan wel beroepsmatige blootstelling aan chemische stoffen, over de mogelijk ernstige gevolgen hiervan, inclusief vervolging. In augustus 2018 verliep de deadline voor de naleving van de herziene EU Richtlijn 2017/164/EU. Voor betrokken bedrijven biedt 3M™ Gas & Flame Detection echter begeleiding aan om te garanderen dat ze aan de regelgeving voldoen.

Handel nu en voorkom overschrijding van nieuwe grenswaarden voor blootstelling op de werkplek

Indicatieve grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling (IOELV) zijn niet-bindende waarden met betrekking tot de gezondheid, die zijn gebaseerd op recent wetenschappelijke onderzoek en rekening houden met de beschikbaarheid van betrouwbare meettechnieken. Voor elke chemische stof met een op EU-niveau vastgestelde indicatieve grenswaarde voor beroepsmatige blootstelling, moet elk van de lidstaten voor dergelijke blootstelling een nationale grenswaarde vaststellen. In bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk zijn de grenswaarden voor blootstelling aan EH40 op het werk van de Health and Safety Executive (HSE) direct bijgewerkt in overeenstemming met EU Richtlijn 2017/164/EU. Bij de laatste herziening van EH40, die in augustus 2018 werd ingevoerd, zijn nieuwe grenswaarden voor 31 stoffen bepaald.

"In de geactualiseerde regelgeving zijn de laatste IOELV grenswaarden vastgelegd. Deze zijn vastgesteld voor een referentieperiode van 8 uur en worden aangeduid als grenswaarden voor langdurige blootstelling", verklaart Neil Gwinnutt, UK & Ireland Sales Manager bij 3M™ Personal Safety Division - Portable Gas Detection. "Bovendien bestaan er voor bepaalde chemische stoffen kortere referentieperiodes, meestal 15 minuten. Dit worden grenswaarden voor kortdurende blootstelling genoemd. In lijn met de permanente vraag naar veiliger werkplekken, zijn de IOELV grenswaarden in de geactualiseerde regelgeving dan ook navenant verlaagd. Dit betekent dat elk bedrijf dat dacht dat het veilig werkte met eerdere limieten, deze nu mogelijk overschrijdt."

Denk hierbij bijvoorbeeld aan koolmonoxide (CO), een vaak voorkomend bijproduct van veel industriële processen, zoals afvalwaterzuivering, staalproductie, smeden, chemische productie en olie- en gaswinning. De 8-urige blootstellingsgrenswaarde voor CO is verlaagd van 30 ppm naar 20 ppm, terwijl de grenswaarde voor 15 minuten blootstelling is aangescherpt van 200 ppm naar 100 ppm.

"De veranderingen in de CO-grenswaarden zullen in veel werkomgevingen doorwerken, zoals bij brandweerkorpsen en verwarmingstechnici", aldus Neil Gwinnutt.

Voor een ander veel voorkomend gas, waterstofcyanide (HCN), dat op grote schaal wordt gebruikt in de kunststofindustrie, is als nieuwe 8-uur-grenswaarde 0,9 ppm vastgesteld, terwijl de grenswaarde voor 15 minuten blootstelling is verlaagd van 10 ppm naar 4,5 ppm.

"Er zijn ook nieuwe grenswaarden ingevoerd voor stikstofdioxide (NO2) en stikstofmonoxide (NO), die veel voorkomen in de spoorwegindustrie en worden gegenereerd door diesellocomotieven", aldus Neil Gwinnutt. "Als gevolg daarvan zijn spoorwegmaatschappijen verplicht ervoor te zorgen dat ingenieurs die in onderhoudscentra of in tunnels werken, niet worden blootgesteld aan niveaus die hoger liggen dan de vastgestelde grenzen."

De langetermijneffecten van blootstelling aan chemische stoffen op de gezondheid zijn goed gedocumenteerd. Werkgevers die de nieuwe blootstellingsgrenswaarden overschrijden, kunnen niet alleen de gezondheid en veiligheid van hun team in gevaar brengen, maar ook worden vervolgd. Om deze situatie te helpen voorkomen, wordt elke betrokken werkgever dringend geadviseerd contact op te nemen met 3M™. De Application Engineering groep van 3M™ Gas & Flame Detection biedt volledige end-to-end consulting, van ontwerp tot en met de specificaties van apparatuur, aanbevelingen voor installatie, onderhoud en service.

3M™ Gas & Flame Detection combineert toonaangevende producten van Detcon, Simtronics, Oldham en GMI om klanten vaste en draagbare gasdetectoren en -regelaars, met bewezen reputaties wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid, aan te kunnen bieden. De producten voldoen aan internationale certificeringsnormen, waaronder ATEX, SIL (Safety Integrity Level), CSA, Marine en IECEx.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons team van experts: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., of bezoek onze website http://gasdetection.3M.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers