www.technologieenindustrie.com
EUCHNER

EKS Light FSA

De EKS Light van EUCHNER is een transponder gebaseerd toegangsbewakingssysteem dat uit twee componenten bestaat: een Electronic-Key met RFID transponder en een Electronic-Key adapter met ingebouwde leeseenheid. De EKS Light was met name bedoeld voor kleinere, decentrale toepassingen om betrouwbare gecontroleerde toegang tot afzonderlijke machines dan wel tot complete installaties mogelijk te maken. De nieuwe FSA versie van de EKS Light is speciaal ontwikkeld om het wijdverbreide probleem van manipulatie van veiligheidsfuncties op te lossen.

EKS Light FSA
Hij is eenvoudig te bedienen. Iedere gebruiker ontvangt een EKS Electronic-Key met een bepaald toegangs- en autorisatieprofiel. Deze Electronic-Key is nodig om toegang te krijgen tot een object of machine die is beschermd door EKS Licht FSA. De in het apparaat geïntegreerde controle maakt toegang mogelijk met een bepaald toegangsniveau als de Electronic-Key geldig is.

De nieuwe FSA versie van de EKS Light is speciaal ontwikkeld om het wijdverbreide probleem van manipulatie van veiligheidsfuncties op te lossen. Voor dit doel werd hij speciaal uitgebreid voor veiligheidsapplicaties in combinatie met modus selectie. De gebruiker krijgt de toegangsrechten toegewezen via de EKS. Hij kan vervolgens de gewenste modus selecteren met behulp van een extra voorziening, zoals een schakelaar of een touch display. Opgeleid personeel is daarbij speciaal geautoriseerd om cruciale installatie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren in een speciale, gevaarlijke modus.

De FSA versie bevat een extra floating switched halfgeleideruitgang die kan worden gebruikt om een veilig shut-down signaal te vormen. Voor dit doel moet in een later stadium een veilige evaluatie worden ingebouwd. Hiermee kan de EKS Licht FSA worden toegepast op een veiligheidsrelevante wijze zoals per Categorie 3 volgens EN 13849-1. De machine wordt gereset in een veilige modus door de Electronic-Key te verwijderen.

Net als alle EKS Electronic-Key adapters van EUCHNER, is de EKS-Light FSA ook specifiek ontworpen voor industrieel gebruik. Naast de hoge mate van bescherming (IP67), zijn andere indrukwekkende kenmerken het robuuste, compacte ontwerp en de mogelijkheid van het plaatsen van de Electronic-Key in de installatie tijdens het werk.

De EKS Light FSA is leverbaar vanaf de zomer van 2011.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers