www.technologieenindustrie.com
JUMO

Innovatieve vorstbeschermingsthermostaat: frostTHERM-ATs

Hoge beschermingsgraad, de nieuwste aansluittechnologie, alsmede vorstbeschermingsbewaking over een groot oppervlak, vormen de meest uitgesproken kenmerken van nieuwe frostTHERM-ATs van JUMO. Om schade door vorst te voorkomen controleert het apparaat de temperatuur van de binnenkomende luchtstroom in de water/lucht-verwarming in ventilatie- en airconditioningsystemen.

Innovatieve vorstbeschermingsthermostaat: frostTHERM-ATs
Het apparaat kan optioneel op een muur of een leiding worden gemonteerd. Een speciale versie is beschikbaar voor DIN-railmontage. De door JUMO geteste "Push-In®" terminal-technologie zorgt voor de elektrische aansluiting. De aansluitdraden worden eenvoudig in de klemmenstrook tegen de aanslag geduwd.

Geen gereedschap is nodig voor het aansluiten van de draad of kabel met de ring en de bedrading veilig is. Daardoor worden de voor het aansluiten benodigde kosten en de tijd aanzienlijk verminderd vergeleken met het toepassen van een conventionele schroefterminal.

Met de "Push-In®" terminal-technologie kunnen lasten tot maximaal 16A bij 230V AC direct geschakeld worden. Installatiekosten worden verder verlaagd doordat er geen belastingscontactor nodig is.

De frostTHERM wordt in twee varianten geleverd: Met de 'veiligheidstemperatuurmonitor'(tm) versie is de reset automatisch, terwijl de 'veiligheidstemperatuurbegrenzer'(tm) versie een handmatige reset vereist.

Beschikbare varianten van de JUMO frostTHERM-ATs zijn: sensorbuislengtes van 3000 mm, 6000 mm en 12000 mm. Met de versie met de 12000 mm lange sensorbuis kan de bescherming van grote ventilatiedoorsnedes met slechts één vorstbeschermingsthermostaat gerealiseerd worden.

Door de hoge beschermingsklasse van de thermostaat tot IP65 is buitengebruik toegestaan. De "Push-In®" terminal-technologie is een gepatenteerde aansluittechnologie van Weidmüller Interface GmbH & Co KG, Detmold.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar: www.jumo.net

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers