www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Een modulair concept voor handmatige directe klemming van werkstukken in tal van toepassingen

SCHUNK heeft zijn modulaire concept uitgebreid voor de directe klemming van gereedschappen.

Een modulair concept voor handmatige directe klemming van werkstukken in tal van toepassingen
Als aanvulling op de beproefde pneumatisch bediende serie VERO-S WDP-5X heeft de marktleider voor grijpsystemen en klemtechnologie nu de handbediende serie VERO-S WDM-5X op de markt gebracht. Deze nieuwe serie maakt ook een gedefinieerde klemsituatie, betrouwbare simulatie en zeer efficiënte, botsingsvrije bewerkingen van vijf kanten mogelijk door middel van basismodules en extra modules. Klemmodules kunnen uiterst snel worden bediend met een inbussleutel zonder gebruik te maken van media en onafhankelijk van randapparatuur.

Snel, simpel, handmatig

Eén enkele omwenteling van de klemschroef is voldoende om de klemmodules goed aan te sluiten, ofwel onderling op elkaar of op de bijbehorende basismodules. Zonder dat hier perslucht voor nodig is, kunnen de klemmodules onafhankelijk van het pneumatische systeem bijvoorbeeld in externe gereedschapsstations worden gebruikt of in tal van machines. Deze kunnen met behulp van flexibele bevestigingssystemen met vrijwel alle typen machinetafels worden gecombineerd.

De sleutelelementen van de serie zijn basismodules met een hoogte van 75 mm, 125 mm, 150 mm en 175 mm, die met behulp van extra modules op een hoogte van 75 mm, 100 mm of 125 mm kunnen worden gecombineerd. Daarnaast bevat het assortiment veel verschillende klembouten die op basis van de grootte en vorm van het desbetreffende werkstuk kunnen worden geïntegreerd. De verschillende reduceerinzetstukken maken een 5-zijdige bewerking mogelijk zonder interferentiecontouren. Oppervlakken met een vrije vorm kunnen ook snel en eenvoudig worden vastgeklemd door middel van adapters waarvan de hoogte verstelbaar is. VERO-S WDM-5x biedt daarom een geschikte klemoplossing voor alle werkstukgeometrieën.

Pneumatisch bediend alternatief

De pneumatisch bediende serie VERO-S WDP-5X, die op de markt bekend is onder de oude benaming VERO-S WDB, is precies de oplossing voor iedereen die op zoek is naar meer comfort. Ongeacht de hoogte van de klemsokkels worden de directe klemmodules voorzien van perslucht via een media-overdrachtmodule, waarvan het octrooi is geregistreerd, en vergrendeld door een krachtvergrendeling en een positieve vergrendeling met trekkrachten van wel 25.000 N (met een activeringskoppel van 50 Nm). De geïntegreerde neerdrukfunctie zorgt voor maximale grip en dus optimale stabiliteit.

De werkelijke werkstukopspanning is dankzij de veerkracht energieneutraal; het is een zelfborgende en vormsluitende klemming. Het werkstuk blijft veilig opgespannen, zelfs als de druk in het luchtsysteem plotseling zou dalen. De aanwezigheid van een werkstuk kan ook worden herkend met de VERO-S WDP-5X.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers