www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Palletsorteerlijn met maar liefst 1200 pallets per uur - Automatisering met WAGO

Van Der Spoel Meten en Regelen BV is een specialist in automatiseringsprocessen van productiebedrijven. Het bedrijf uit Waspik heeft jarenlange expertise in de industriële automatisering.

Palletsorteerlijn met maar liefst 1200 pallets per uur - Automatisering met WAGO
In samenwerking met machinebouwer 2G Technics BV, uit het Brabantse Den Hout, is een pallet sorteerlijn geautomatiseerd. De palletsorteerlijn heeft een capaciteit van maar liefst 1200 pallets per uur en is geautomatiseerd met WAGO. Toegepast is het WAGO -I/O-serie 750 systeem,WAGO TOPJOB® S rijgklemmen met drukknop,en Electronic Circuit Breakers van WAGO.

De besturingstechniek van WAGO is veldbusonafhankelijk

Ewout van der Spoel, directeur van Van der Spoel Meten en Regelen, geeft aan dat het WAGO I/O systeem 750-serie als een standaard wordt toegepast door zijn bedrijf. “Al jaren voeren wij onze installaties uit met WAGO I/O-systemen. Voor zowel de kleine besturing als de grotere besturingsprojecten, zoals de palletsorteerlijn, zijn de PLC’s van WAGO uitermate geschikt. Door middel van Modbus TCP is het koppelen van WAGO I/O snel en doeltreffend. Bovendien is de prijs- kwaliteitsverhouding bijzonder goed. Het grootste voordeel is dat de besturingstechniek van WAGO veldbusonafhankelijk is, waardoor er een hoge mate is van vrijheid en flexibiliteit. WAGO geeft naast betrouwbare hardware ook een goede support indien nodig. Dit is voor ons als automatiseringsbedrijf erg belangrijk.”

Voor het automatiseringsproject met de palletsorteerlijn is het belangrijk dat het totale systeem snel kan reageren op zowel de digitale ingangen en uitgangen, omdat het systeem real-time moet functioneren. “Om dit te realiseren hebben wij meerdere controllers in de lijn gezet die gecombineerd één geheel vormen. Dit alles door middel van een onderlinge Modbus TCP netwerkkoppeling”, zegt Van der Spoel.

“Groot voordeel van de automatiserings-oplossingen van WAGO is dat het geheel werkt met de krachtige industriestandaard CODESYS, waardoor de software snel en overzichtelijk te programmeren is. Hierdoor is er een hoge mate van flexibiliteit en zijn aanpassingen altijd mogelijk. De I/O-link kaart geeft ons ook het voordeel dat de lasersystemen van IFM eenvoudig zijn te combineren”, zegt Van der Spoel.

WAGO Electronic Circuit Breakers

“Sinds wij de WAGO Electronic Circuit Breakers zijn gaan gebruiken, scheelt het veel montagewerk”, geeft Van der Spoel aan. “Het systeem is overzichtelijk voor de gebruiker betreffende de status. Door de koppeling van I/O-link ziet men zelfs op de HMI wat de status van de zekeringen zijn. Een groot voordeel is dat je van de glaszekeringen verlost bent. Even het juiste aantal ampère instellen en je bent klaar."

Tot slot geeft Van der Spoel aan dat hij in het project de nieuwe WAGO TOPJOB® S rijgklemmen met drukknop heeft toegepast om te bedraden. “Toen ik de nieuwe WAGO klemmen zag op de beurs in Hannover, zag ik niet meteen het voordeel ervan. Nadat ik de nieuwe WAGO TOPJOB® S rijgklemmen toegepast had, merkte ik meteen het voordeel. Je kunt makkelijker en sneller de bedrading aanbrengen!”

www.wago.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers