www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Hoogwaardig 3D-laserscanner komt naar de Absolute Arm van Hexagon

De RS6-laserscanner is het nieuwe topmodel 3D-scanner voor de Absolute Arm met 7 assen

Hoogwaardig 3D-laserscanner komt naar de Absolute Arm van Hexagon
De divisie Manufacturing Intelligence van Hexagon heeft vandaag de RS6-laserscanner uitgebracht: een ultramoderne 3D-laserscanner voor de nieuwe generatie draagbare meetarmsystemen van Absolute Arm die in 2018 uitgebracht waren. Deze nieuwe scanner biedt het inwinnen van puntenwolken op hoge snelheid en nauwkeurigheid en met een extreem hoge dichtheid. De RS6 levert ongeëvenaarde verbeteringen in productiviteit over concurrerende scanoplossingen door de introductie van SHINE; een geavanceerde reeks van algoritmes waardoor de RS6 kan meten met de hoogst mogelijke kwaliteits- en nauwkeurigheidsinstelling zonder inperking van de laserscanlijnbreedte of scanbeeldsnelheid.

De RS6-laserscanner heeft in het midden van het bereik een scanlijnbreedte van 150 millimeter, wat in vergelijking met vorige generatie Absolute Arm laserscanner een toename vertegenwoordigt van meer dan 30 procent van het oppervlak bij elke scanbeweging. De scanner meet ook veel sneller dan zijn voorganger met een driemaal hogere beeldsnelheid tot 300 Herz. Dit betekent dat scans drie keer sneller uitgevoerd kunnen worden zonder detailverlies in puntenwolken.

“Het probleem met hoogwaardige laserscanners is vaak dat hun geadverteerde inwinsnelheden weliswaar uitzonderlijke lijken, maar bij gebruik in de praktijk onder gemiddelde omstandigheden en voorwaarden blijken die prestatie eigenlijk niet zo bijzonder,” zegt Anthony Vianna, de Product Manager voor Absolute Arm-systemen. “Met de RS6, leveren we een scanner die de gebruiker niet op deze manier teleurstelt. Onze nieuwe SHINE-technologie betekent dat gebruikers altijd op volle snelheid kunnen scannen met de volledige laserbreedte op alle componenten.”

Deze nieuwe SHINE-technologie betekent dat de RS6 beter en gemakkelijker te gebruiken is dan concurrerende scanners. Het is niet nodig om verschillende ingewikkelde combinaties van instellingen afhankelijk van nauwkeurigheid en oppervlaktype te leren. Met SHINE is de RS6 altijd klaar om elk materiaal met volledige nauwkeurigheid te scannen zonder beperkingen in beeldsnelheid, scanlijnbreedte of gegevenskwaliteit.

Net als de RS5-laserscanner, kan de RS6 in enkele seconden compleet van de arm worden afgenomen om de arm gemakkelijker te kunnen gebruiken als de scanner niet in gebruik is. Dankzij het innovatieve herhaalbare montagesysteem, kan de scanner weer worden teruggeplaatst zonder noodzaak voor opnieuw kalibreren. De RS6 heeft ook een uniek richtraster voor de laser dat ontworpen is om de meetuitlijning eenvoudiger te maken. Gecombineerd met de vele ingebouwde gebruiksfuncties in de nieuwe generatie Absolute Arm-modellen is de RS6 erop gericht om eenvoudiger en beter te scannen.

“Dit is een spannende lancering, omdat we de scanprestatie van de Absolute Arm met 7 assen naar een hoger niveau tillen zonder compromis in bruikbaarheid,” zegt Stephan Amann, de Business Director voor de Absolute Arm-serie. “Wat we wilden is het bieden van een scanner waarbij elke gebruiker de scanner gewoonweg kan oppakken en ermee kan meten zonder zich zorgen te maken over instellingen. We willen dat de gegevenskwaliteit perfect is ongeacht de ervaring van de gebruiker.”

De RS6-laserscanner kan per direct wereldwijd besteld worden bij lokale Hexagon-vertegenwoordigers en leveringen zullen plaatsvinden vanaf augustus 2019. De scanner is te koop als een compleet systeem met de nieuwe Absolute Arm met 7 assen, en als upgrade voor eerder aangeschafte huidige generatie Absolute Arm-systemen met 7 assen.

www.hexagonmi.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers