www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Vanaf nu levert SCHUNK een Digital Twins voor gereedschapshouders.

DIN 4000 is al een gevestigde waarde in de gereedschapssector. Nu komt de volgende stap in de digitalisering van het gereedschapsbeheer: SCHUNK stelt nu de gegevens van zijn gestandaardiseerde precisiegereedschaphouders van de hydraulische expansie-gereedschaphouder TENDO, de polygonale klemtochnologie TRIBOS en de expansie-gereedschaphouder SINO gratis ter beschikking als Digital Twins in gestandaardiseerd formaat op basis van DIN 4000.

Vanaf nu levert SCHUNK een Digital Twins voor gereedschapshouders.
De toonaangevende producent van grijpsystemen en klemtechnologie zorgt daarmee voor consistentie van de gegevens binnen de gehele CAD/CAM-procesketen en schept ideale voorwaarden voor simulaties, botsingswaarnemingen en werkplaatsbeheer. Terwijl gebruikers voorheen elke gereedschapshouder handmatig aan hun gereedschapsbeheersysteem moesten toevoegen, bijvoorbeeld door de lagen en coördinatensystemen aan te passen, zijn alle gegevens nu in gestandaardiseerd formaat en dus direct na het downloaden van de SCHUNK-website beschikbaar voor gebruik. Binnenkort wordt dit ook geïntegreerd met de huidige gereedschapsdatabases, zoals ToolsUnited en MachiningCloud.

"Met deze digitale dienst levert SCHUNK een belangrijke bijdrage aan het stroomlijnen van de procesketen, waar alle gebruikers van gereedschapsbeheersystemen van zullen profiteren", aldus Johannes Ketterer, Global Head of Business Unit Toolholding Systems & Chuck Jaws bij SCHUNK. "Hiervoor zijn alle SCHUNK-gereedschaphouders uit de segmenten Economy, Premium en Tech gestandaardiseerd in overeenstemming met de kenmerkende profielstructuur van DIN 4000, waardoor ze direct toepasbaar zijn in gereedschapsbeheer-, CAD/CAM- en NC-simulatiesystemen. Bovendien kunnen aanbieders van apparatuur voor de voorinstelling van gereedschap de datasets in hun respectieve systemen integreren", zegt Ketterer.

Digitalisering van de zoekfunctie voor gereedschappen

Onlangs presenteerde SCHUNK een handige Quickfinder voor gereedschapshouders, die het zoeken naar de juiste gereedschapshouder aanzienlijk versnelt. Voer enkele details in over de interface, de klemdiameter, de uitstekende lengte en de klemtechnologie. De toepassing geeft nu een duidelijk gestructureerde lijst van alle relevante gereedschapshouders uit het meest uitgebreide assortiment van de Duitse gereedschapshoudertechnologie. Met de Quickfinder biedt de catalogus mechanische gereedschapshouders van het segment SCHUNK Basic, rendabele hydraulische expansie-gereedschapshouders van het segment Economy en talrijke polygonale, hydraulische expansie-gereedschapshouders van de segmenten Premium en Tech. In een druk op de knop geeft de gratis onlinetool informatie over geschikte klemoplossingen.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers