www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

De nieuwe panason de nieuwe panasonic hg-t verplaatsingssensor

Compact en met de hoogste nauwkeurigheid

De nieuwe panason de nieuwe panasonic hg-t verplaatsingssensor

De nieuwe sensor van Panasonic is uniek in zijn soort. De HG-T heeft een ultradunne bouwvorm van slechts 8mm dik en kan dus eenvoudig worden ingebouwd in applicaties met beperkte ruimte of in bijvoorbeeld apparaten en machines. Met zijn veilige laser klasse 1 straal van 10mm breed kunnen metingen van dimensie en positie worden uitgevoerd.

Nauwkeurig


Met een herhaalbaarheid van 1 μm (meetafstand 20mm) biedt de sensor de hoogste nauwkeurigheid binnen de industrie. Bij een meetafstand van 500mm biedt de sensor een herhaalnauwkeurigheid van 5 μm. De standaard sample cyclus setting is 1 ms, waarin er ook de mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een High speed optie met een snelheid van 0.5 ms.

De behuizing is gemaakt van licht en stevig gegoten aluminium. Dit minimaliseert fluctuaties in de meting vanwege temperatuurinvloeden. De behuizing wordt bovendien niet gemakkelijk vervormd bij het aandraaien van schroeven zoals dit bij behuizingen van hars wel het geval is. De robuuste behuizing kan voorkomen dat er een afwijking tijdens het uitlijnen van de sensor ontstaat.

Applicaties

De sensor kan voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bepalen van de positie van een glasplaat. Het meten van de diameter van een object, en ook het meten van de dikte van een as. Bij applicaties waar rollers aanwezig zijn voor het begeleiden van bijvoorbeeld folies kan de ruimte tussen twee rollers worden gemeten.

Productkenmerken

  • Afmeting standaard uitvoering: 8x30x60
  • Afmeting compacte uitvoering: 8x20x60
  • Beschermingsklasse IP67
  • Duidelijk leesbaar LCD-scherm op de controller
  • Meetafstand tot 500mm
  • Laser klasse 1

www.isotron.eu

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers