www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

BBC Bircher stelt het modulaire schakellijstsysteem "ExpertLine" voor

Van experts voor experts.

BBC Bircher stelt het modulaire schakellijstsysteem  ExpertLine  voor
Met ExpertLine lanceert BBC Bircher Smart Access de nieuwe generatie schakellijsten voor poorttoepassingen op de markt. Bij de ontwikkeling heeft Bircher het concept voor schakellijsten volledig herzien. Bij ExpertLine vonden de ontwikkelaars een manier om alle belangrijke vereisten van een veiligheidslijst in een productlijn te bundelen. Met het snelle schakelgedrag en een lang nalooptraject levert ExpertLine een duidelijke bijdrage aan het veilig gebruik van poorten conform DIN EN 12453. Bovendien bespaart ExpertLine door zijn eenvoudige opbouw aanzienlijk veel tijd en overtuigt het aantrekkelijke, duurzame design. ExpertLine is een reeks schakellijsten gemaakt door experts voor experts.

ExpertLine omvat drie schakelprofielen met verschillende hoogte (49 mm, 74 mm en 99 mm) en de passende eindkappen. Een innovatief contacteindstuk, een verbeterde aluminium rail, eindweerstandsstekker, aansluit- en verlengkabel ronden de reeks af. Het 49 mm hoge rubberen profiel is vanaf de zomer van 2019 leverbaar. Alle andere componenten zijn vanaf 2 april beschikbaar via het Bircher distributienetwerk. ExpertLine is de signaalgever van het op de BAU 2019 gepresenteerde "ExpertSystem" en zorgt voor een draadloze en onderhoudsvrije beveiliging van terreinpoorten en verticale poorten met geïntegreerde radiotransmissie.

Compromisloze veiligheid bij elke poort

Bouwers van poorten en installateurs worden elke dag geconfronteerd met de uitdaging om snellere poortsnelheden te combineren met de geldende strenge normen. Met ExpertLine lukt deze balanceeract. Door de kleine schakelafstand van 3 mm en de verfijnde doorsnede schakelen de ExpertLine-profielen al bij krachten van 35 N. Het zachte, lange nalooptraject van de lijsten beperken de krachtinwerking van het sluitende poortblad tot een minimum. De schakelprofielen garanderen ook bij zijdelingse activering een betrouwbare beveiliging omdat ze een groot activeringsbereik hebben die vanuit verschillende hoeken actief is. Zo levert ExpertLine ook voor draaiende poortbladen van vouw- of snelvouwpoorten het beslissende voordeel.

Aanzienlijke tijdbesparing dankzij doordachte systeemcomponenten

Bircher biedt ExpertLine aan als standaard geproduceerde lijsten, lijstensets met een standaardlengte van 2 m of als modulair systeem om zelf op te bouwen. Naar wens levert Bircher de sets ook in andere lengtes. Dankzij de geraffineerde structuur zijn de Expertline-veiligheidslijsten in een handomdraai gebouwd. Zo genieten klanten van kortere lever- of montagetijden. Het nieuwe contacteindstuk brengt het contact in de schakelkamer van het profiel tot stand. Met de connectoren met aftrekbeveiliging wordt het bekabelen kinderspel. Door de gecoate profielvoet verloopt het inschuiven in het aluminium profiel snel en moeiteloos.

In elk opzicht knap

Door de hoge gevoeligheid en de lange, onbelemmerde vervormingsweg kan met de ExpertLine in vergelijking met andere systemen een lagere profielhoogte worden gebruikt. De profielen bedekken de aluminium rail terwijl de eindkap het schakelprofiel aan de voorkanten afsluit. Op die manier kan ExpertLine dus onopvallend in de toepassingsomgeving worden geïntegreerd. Het materiaal EPDM behoudt zijn technische eigenschappen en niet-vervagende kleur gedurende vele jaren. Omdat de nieuwe generatie lijsten ook voldoet aan de beschermingsklasse IP67, is de ExpertLine gewapend tegen mechanische belastingen, vocht en afwisselende weersomstandigheden in een temperatuurbereik tussen –20 en 60°C.

www.smartaccess.bircher.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers