www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Snelle accuimpulsschroevendraaiers voor foutloze montage

Atlas Copco Tools biedt perfecte ergonomie, kortere schroefprocessen en maximale beschikbaarheid met zijn TBP impulsschroevendraaiers. De fabrikant heeft de mogelijkheden van draadloze impulsgereedschappen opnieuw gedefinieerd, het koppelbereik uitgebreid en snelle, intelligente accuschroevendraaiers voor draaimomenten tot 150 Newton meter geïntroduceerd.

Snelle accuimpulsschroevendraaiers voor foutloze montage
De handige en ergonomisch uitgebalanceerde TBP accuschroevendraaiers zijn veel stiller dan pneumatische impulsschroevendraaiers en bijzonder trillingsarm. Het optionele display dat bijvoorbeeld feedback geeft over het schroefresultaat en tegelijkertijd de gebruiker veilig door het montageproces leidt en het feit dat de schroevendraaiers vrijwel zonder reactiemoment aanschroeven levert de operator veel gebruiksgemak op.

Voordeel door "Smart Connected Assembly"

De draadloze TBP impulsschroevendraaiers, die uiterst snel zijn tot en met 6000 min-1, maken deel uit van het industrie 4.0-concept van Atlas Copco. Als intelligente netwerk tools bieden ze draadloze flexibiliteit en vrijheid - met volledige documentatie en traceerbaarheid van de resultaten van de schroefverbindingen. Een enkele controller (Power Focus 6000) kan tot zes tools tegelijkertijd aansturen en alle relevante gegevens registreren en verwerken. Dit maakt de productie overzichtelijk en energiezuiniger, omdat klanten een groot aantal individuele pneumatische impulsschroevendraaiers kunnen vervangen door slechts één TBP impulsschroevendraaier.

In totaal zijn er tien TBP-modellen met draaimomenten van 12 tot 150 Newton meter beschikbaar. De levensduur van de TBP is dankzij de nieuw ontwikkelde DuraPulse®-technologie tot vijf keer langer dan voorgaande impulsgereedschappen. Een intelligente onderhoudsindicator bewaakt de gereedschapsprestaties.

Vele technische verfijningen

De nieuwe TBP's, die zelfs bij hoge draaimomenten met één hand kunnen worden gebruikt, onderscheiden zich op drie andere belangrijke punten van conventionele impulsapparatuur: De krachtige Torque-Boost-Technologie zorgt voor een efficiënte koppelopbouw, een nieuwe lucht-olie afscheider (Airosep) voorkomt vermogensverlies door luchtbellen in de met olie gevulde impulscel en een geïntegreerde koelunit geleidt de warmte actief van de motor af. Dit wordt automatisch geregeld, afhankelijk van de werklast van het gereedschap.

www.atlascopco.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers