www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Meer flexibiliteit, maximale efficiency

Voor het eerst frezen met hoekradius in de Walter-productserie Perform.

Meer flexibiliteit, maximale efficiency
Met de nieuwe volhardmetalen frezen MC232 Perform maakt Walter zijn portfolio compleet en slaat het tegelijkertijd nieuwe wegen in. Voor het eerst brengen de gereedschapsspecialisten uit Tübingen een frees uit de efficiënte Perform-serie op de markt die over een hoekradius en een vrijgeslepen hals beschikt. Het Walter-programma in de MC232 Perform-serie omvat daarmee nu VHM-frezen met en zonder vrijgeslepen hals en een hoekradius in 126 afmetingen en met een diameter van 2 tot 20 mm.

De frezen kunnen gebruikt worden voor alle typische freestoepassingen (zijdelings frezen, volgroeffrezen, pocketfrezen, spiraalfrezen en schuin induiken) en zijn geschikt voor uiteenlopende materialen en freesstrategieën.

VHM-frezen met hoekradii vervullen een belangrijke marktbehoefte. Dankzij de hoekradius kan de gebruiker namelijk beter omgaan met afzonderlijke onderdeelgeometrieën. Bovendien verbetert hij de standtijd van de frees, want de randstabiliteit neemt toe. De vrijgeslepen hals maakt de frees nog flexibeler. Want de gebruiker kan hem bij meer verschillende snijdieptes gebruiken.

Andere eigenschappen komen overeen met die van de Perform-serie. Zo zijn er onder meer de hoge efficiëntie bij kleine en middelgrote batches en de door Walter zelf ontwikkelde soort WJ30ED, de voor hoge slijtvastheid zorgt. Hoofdtoepassing van de MC232 Perform zijn ISO P-materialen. Aanvullende toepassingen zijn ISO M en ISO K. De nieuwe frezen zijn hoogstwaarschijnlijk uiterst interessant voor jobshoppers en fabrikanten met vaak wisselende opdrachten en aantallen.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers